Πολύ ψηλά έχουν θέσει τον πήχη οι παίκτες της εθνικής Ολλανδίας. Σύμφωνα με τον Γουέσλι Σνάιντερ, πρώτος στόχος των «οράνιε» είναι να φτάσουν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο αμέσως επόμενος είναι να το κατακτήσουν.

«Οι αλλαγές που έκανε ο Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ στο στιλ του παιχνιδιού μας, από τότε που ανέλαβε, έχουν αποδειχθεί αρκετά επιτυχημένες εφόσον καταφέραμε και φτάσαμε στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2010», δήλωσε ο 27χρονος Ολλανδός για να συμπληρώσει:

«Τώρα στόχος μας είναι να φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι τον τελικό του Euro. Η αλήθεια είναι πως αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Ο μέσος της Ίντερ αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, πρώην τεχνικός της εθνικής Ολλανδίας, μετά την ήττα των «οράνιε» από τη Βουλγαρία(2-1), ο οποίος κατηγόρησε τον Φαν Μάρβαϊκ πως έδωσε υπερβολική έμφαση στην άμυνα:

«Η συμπεριφορά του απέναντι στον προπονητή και την ομάδα ήταν αρκετά παράξενη. Δεν διάλεξε τη σωστή στιγμή για να ασκήσει κριτική και έδειξε έλλειψη συλλογικότητας. Φυσικά και έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο από εκείνον», ήταν τα λόγια του Σνάιντερ.

Πηγή: sport-fm.gr