«Η οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αθηναίων περνά μέσα από τρεις άξονες. Ορθολογική διαχείριση, άντληση πόρων, αναπτυξιακή προοπτική. Ο Δήμος έχει υποχρέωση να προϋπολογίζει, να διαχειρίζεται σωστά, να αξιολογεί και στο τέλος να δίνει λογαριασμό για τα χρήματα που του εμπιστεύεται η Πολιτεία και ο δημότης.

Η σημερινή κατάσταση της πλήρους αδιαφάνειας και των τουλάχιστον ύποπτων συναλλαγών για παράδειγμα μεταξύ του Δήμου και των εταιριών του, αυτή ακριβώς η κατάσταση που δημιουργεί τα ελλείμματα, δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Επομένως το πρώτο που θα κάνω είναι να θέσω άμεσα σε λειτουργία ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαφανούς και υπεύθυνης οικονομικής διαχείρισης. Για κάθε ευρώ που μπαίνει στα ταμεία του Δήμου, ο δημότης θα γνωρίζει από την αρχή πόσα λεπτά θα πάνε σε επενδύσεις και έργα, πόσα στην αποπληρωμή του χρέους και πόσα στα έξοδα λειτουργίας.

Μέρος αυτής της ορθολογικής διαχείρισης είναι και η μεταφορά πόρων σε επιλεγμένες δραστηριότητες αιχμής που προσφέρουν πραγματικές υπηρεσίες στον δημότη και παράλληλα δημιουργούν ανάπτυξη. Θα διεκδικήσω πόρους, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και θα απλοποιήσω τις διαδικασίες που αφορούν την  οικονομική δραστηριότητα στην πόλη μας ώστε ο Δήμος να γίνει επιτέλους μοχλός οικονομικής ανάπτυξης.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, να γίνει η Αθήνα πόλος έλξης επενδύσεων, υποστηρίζει ο Γ. Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό “Δικαίωµα στην Πόλη”».