Από την εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» στον συνδυασμό «Επιμένουμε Αθήνα». Εμείς θέλουμε να φέρουμε στην Αθήνα τα 5 Πι: Πεζοδρόμια, Ποδήλατα, Πράσινο, Πάρκινγκ, Πολιτισμό. 

Ιδού 9 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε από την επομένη των εκλογών, χωρίς πολλά λεφτά:

 

1. Διαπλάτυνση, δενδροφύτευση και απελευθέρωση όλων των πεζοδρομίων από τροχοφόρα και υπερβολικό αριθμό τραπεζοκαθισμάτων.

 

2. Σε κάθε δρόμο της πόλης το 20% των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης αποδίδεται άμεσα για δωρεάν χρήση στους ανάπηρους. Ράμπες για στάθμευση μοτο και ποδηλάτων σε κάθε δρόμο.

 

3. Δωρεάν καθαριστικά στις γειτονιές και διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών πεζοδρομίων, κάδων, πάρκων και δημόσιων χώρων.

 

4. Δημοτική αστυνομία με ποδήλατα για ταχύτητα και συχνή παρουσία στα σημεία της πόλης.

 

5. Ποδηλατόδρομοι σε πάρκα, πλατείες και δρόμους με περιορισμό του πλάτους του δρόμου ή κατάργηση της 1 ή και των 2 ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης. Το κάνουν χρόνια τώρα στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη μισή Ευρώπη, το πέτυχαν η Ναύπακτος, Καρδίτσα, Ιωάννινα, το τόλμησε η Θεσσαλονίκη και τουλάχιστον άλλες 20 ελληνικές πόλεις…

 

6. Λειτουργία υπαίθριων και κλειστών αγορών υπό την ευθύνη του δήμου όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα πωλούν προϊόντα από τα Μικρομάγαζα της Αθήνας που θα δηλώσουν συμμετοχή, με κυλιόμενη σειρά και ταμειακές μηχανές. Οι πωλητές μετανάστες θα αμείβονται με ποσοστό επί των πωλήσεων.  Ο δήμος και οι εμπορικοί σύλλογοι αναλαμβάνουν εγγυητές της διαδικασίας.

 

7. Διαγωνισμοί graffiti σε κενούς ή βρώμικους τοίχους της πόλης.

 

8. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη όποιου δημότη υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο. Η επιλογή του ανάδοχου θα γίνεται κατόπιν συνέντευξης και έγγραφης συμφωνίας για ετήσιους τακτικούς και απροειδοποίητους κτηνιατρικούς ελέγχους του ζώου. Η απαλλαγή ισχύει εφ’ όρου ζωής του ζώου.

 

9. Στα πάρκα και τα αλσύλλια χωροθετούνται περιοχές με ειδικά σκάμματα με χώμα ή άμμο για τις ανάγκες των κατοικίδιων.