Επιταχύνεται η διαδιασία σχηματισμού κυβέρνησης δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον Ευαγ.Βενιζέλο, ο Φ.Κουβέλης δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι οι διαδιασίες σχηματισμού κυβέρνησης βαίνουν καλώς.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στην δήλωση του έθεσε και πάλι δύο βασικά στοιχεία:Το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνσηης και τα φερέγγυα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν.Όπως διαφάνηκε από την δήλωση του κ.Κουβέλη το προγραμματικό πλαίσιο παραμένει ανοιχτό κυρίως προς την πλευρά της ΝΔ .

Έτσι δεν αποκλείεται νέα συνάντηση του κ.Κουβέλη με τον Α.Σαμαρά καθώς όπως βεβαιώνουν όλες οι πληροφορίες Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν βρει κοινό προγραμματικό τόπο.

Η δήλωση του κ.Βενιζέλου άλλωστε μετά την συνάντηση με τον Φ.Κουβέλη κατέδειξε ότι η συζήτηση μεταξύ τους έχει προχωρήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να έχει αποδεχθεί το πλαίσιο της ΔΗΜΑΡ και στο βασικό σημείο που είναι η επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου.

Έτσι ο Ευαγ.Βενιζέλος έσπευσε στην δήλωση του να μιλήσει για συμφωνία στην συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα επιδιώξει την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης η οποία όπως είπε συγκροτήθηκε και υπογράφηκε κάτω από την πίεση της τραγικής οικονομικής συγκυρίας.