«Ο λαός θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όποια κυβέρνηση και εάν σχηματιστεί τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Διαβεβαιώνουμε ότι θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή κάθε αγώνα. Θα προετοιμάσουμε το λαό για να αντιμετωπίσει τα νέα βάσανα που έρχονται. Ελπίζουμε ότι η υποχώρηση του ριζοσπαστισμού δεν θα κρατήσει για πολύ. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βάση της αντεπίθεσης πρέπει να είναι οι τόποι δουλειάς και οι γειτονιές».

Παράλληλα ανέφερε ότι «το ΚΚΕ, είπε την αλήθεια στο λαό. Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, θα οδηγούσε σε ήττα του κινήματος. Η συμμετοχή σε κυβέρνηση αφερέγγυα θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν άλλοθι».

Επίσης η γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στα αρνητικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος. «Αρνητικό το αποτέλεσμα των εκλογών, λόγω της ανόδου της ΝΔ και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νέρωσε το κρασί του.

Αρνητικό στοιχείο, «το εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής, παρά το ότι υπήρχαν αποδείξεις για τον φασιστικό χαρακτήρα της».