Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, που ξέσπασε χθες όταν η Συγγρού έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο του Ιφικράτη Αμυρά, ο οποίος καλούσε τους πολίτες να πάρουν μαχαίρια και τσεκούρια και να κατέβουν σε αντάρτικο πόλεως. Σε αρχική ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Αμυρά, ωστόσο σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ανέφερε ότι το όνομα του ήταν στα ψηφοδέλτια, αλλά αποσύρθηκε.

«Όταν κάποιος αυπροτείνεται και έστω για λίγες ώρες αυτοπροσδιορίζεται ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος ένας πολιτικός χώρος αυτές τις αστειότητες του καθενός να τις λαμβάνει σοβαρά; Δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτό το τριπάκι της ΝΔ η οποία λέει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για τον ένοπλο αγώνα, δεν καταγγέλλει το αντάρτικο πόλης».

Αλίμονο, όποιος περίεργος και ιδιότυπος τύπος εμφανίζεται και αυτοπροσδιορίζεται ως υποψήφιος και για μερικές ώρες αποτελεί μια σκέψη, αυτό να αποτελεί ανάγκη για να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που του καταμαρτυρεί η ΝΔ.

Ο κ. Αμυράς έχει πάρει συνέντευξη από τον κ. Κρανιδιώτη και από διάφορα στελέχη από όλο τον πολιτικό κόσμο και κυκλοφορούσε με ένα μαγνητοφωνάκι στην πλατεία Συντάγματος σε αυτές τις ανεπανάληπτες κινητοποιήσεις των 40 ημερών που ονομάστηκαν Κίνημα των Αγανακτισμένων, έχει δώσει αρκετός κόσμος συνέντευξη στον ίδιο και δεν νομίζω ότι αυτό συνιστά κανένα έγκλημα το οποίο οφείλει ένας σοβαρός πολιτικός χώρος να απαντά σ’ αυτές τις επικίνδυνες αηδίες που θυμίζουν νοοτροπίες άλλων εποχών από τη ΝΔ και παίρνουν τη σκυτάλη από τον Παγκαλισμό γιατί αυτά τα ακούγαμε δυο χρόνια από τον κ. Πάγκαλο».

Μάλιστα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι για κάποιες ώρες το όνομα ήταν στα ψηφοδέλτια ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Αυτό σας λέω. Δεν υπάρχουν υποψήφιοι για λίγες ώρες, αλλά εφάπαξ. Δεν υπήρξε ποτέ ως υποψήφιος. Υποψήφιος σημαίνει ότι τυπώνεται το ψηφοδέλτιο, ανακηρύσσεται από τον Άρειο Πάγο και είναι υποψήφιος. Το αν αυτή τη στιγμή υπήρχε ως πρόταση υποψηφιότητας είναι άλλο πράγμα από το να είναι υποψήφιος».

Στο ερώτημα πως βρέθηκε στις επίσημες λίστες ορισμένων site ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Προτάθηκε από κάποιους και όταν εσείς οι δημοσιογράφοι ζητάτε διάφορα ονόματα τα οποία ενδεχομένως να είναι υποψήφιοι και σας δίνουν από τους 40 υποψηφίους στην Β΄ Αθηνών 10 ονόματα και υπάρχουν 10 ενδεικτικές προτάσεις αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί αποτελούν τις τελικές υποψηφιότητες».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας ότι: «Πολύ πιο σοβαρό είναι όταν ακούω τον κ. Ψωμιάδη να λέει τώρα, με βάση και αυτή τη φρικαλέα εικόνα που είδαμε από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, να λέει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα αδελφό πολιτικό κόμμα της ΝΔ και δεν είναι αντίπαλός μας».