Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Βήμα 99,5, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «βαθύ ΠΑΣΟΚ, οργανωτικά και πολιτικά», λέγοντας πως η πρόταση του κ. Τσίπρα είναι η επιστροφή στη δεκαετία του ’80, στον κρατικισμό, στις προβληματικές.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό:

Για την άποψη περί παλιάς ΝΔ και νέου ΣΥΡΙΖΑ

Χθες στο twitter μου έστειλαν ένα φοβερό twitter. «Το κόλπο του βαθέως ΠΑΣΟΚ είναι καταπληκτικό. Μετακόμισαν όλοι και κατέλαβαν ένα έτοιμο κόμμα, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ.» Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς στα αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το καινούριο στην πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, είναι το πιο βαθύ, αποκρουστικό και αντιδραστικό ΠΑΣΟΚ. Είναι η ομάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου, είναι όλοι εκείνοι οι συνεργάτες που απομυζούσαν το κράτος.

Ο Λαφαζάνης, ο Παπαδημούλης και όλοι αυτοί, το παλιό ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, αν δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα, πάτωσαν σε σχέση με αυτούς που ήρθαν από το ΠΑΣΟΚ. Δείτε τη Β’ Αθηνών. Ο κ. Παπαδημούλης που έβγαινε με διαφορά επί ΣΥΡΙΖΑ, έχει φάει από τον κ. Κουρουπλή και την κ. Σακοράφα, double και triple score.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, οργανωτικά, πολιτικά. Επειδή είδαν ότι με το πράσινο μπουφάν δεν θα μπορούσαν να πάρουν την εξουσία, βάλαν το συριζαίικο μπουφάν, που είναι πιο πολύχρωμο, και πάνε να συνεχίσουν να απομυζούν το κράτος, όπως το έκαναν τόσα χρόνια. Πολιτικά, η πρόταση του κ. Τσίπρα την Παρασκευή είναι η επιστροφή στη δεκαετία του ’80, στον κρατικισμό, στις προβληματικές.

Για το ότι η ΝΔ δεν έχει ανανεωθεί

Όπως από το ΠΑΣΟΚ έφυγε το πιο βαθύ, αποκρουστικό κομμάτι και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και από τη ΝΔ έφυγε το πιο κρατικίστικο κομμάτι.

Γιατί να ψηφίσει κανείς Νέα Δημοκρατία

Το πρόγραμμα των 18 σημείων του Σαμαρά είναι η απάντηση στο ερώτημα των δημοσιογράφων για το πώς θα γίνει η επαναδιαπραγμάτευση. Θα φέρω ένα παράδειγμα, για το επίδομα ανεργίας. Αυτή η πρόταση δεν ήρθε έτσι, είχε προηγηθεί το ταξίδι Σαμαρά στην Ευρώπη, είχε θέσει αυτό το θέμα μαζί με άλλους πρωθυπουργούς στη Σύνοδο του ΕΛΚ, είχε ληφθεί απόφαση να μεγαλώσει η Ευρώπη το κονδύλιο για την καταπολέμηση της ανεργίας στα 120 δις.

Διεκδικεί ο Σαμαράς για την Ελλάδα ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των ευρωπαϊκών χρημάτων. Για να πάρουμε όμως αυτά τα χρήματα πρέπει να είμαστε στην Ευρώπη.

Αν ο Τσίπρας καταγγείλει το μνημόνιο, δεν θα μπορούμε να τα πάρουμε. Άρα, δεν είναι ίδια η υπόσχεση. Ο Σαμαράς δεσμεύεται για κάτι που είναι σε πραγματικά λεφτά, ο άλλος υπόσχεται με «θα» που θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου του ’80. Για να εκμεταλλευτούμε τις συνθήκες της Ευρώπης και να πάρουμε τα λεφτά, πρέπει νάμαστε στο τραπέζι. Με τον κ. Τσίπρα που θέλει να καταγγείλει το μνημόνιο, είσαι έξω από το τραπέζι. Γειά σας! Την Ευρώπη ξεχάστε την με τον Τσίπρα.

Αυτό μας το είπε όλη η Ευρώπη. Αυτό που λέει, σε μια Ευρώπη που συνεννοούμαστε όλοι μεταξύ μας, «εγώ θα κάνω ότι γουστάρω γιατί έχω στα χέρια μου πυρηνικά», δεν μπορεί να γίνει.

Χθες ο κ Καραμάνος έκανε την πιο φοβερή εξαγγελία στον αέρα. Ότι αν βγει ο Τσίπρας, θα σταματήσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Δηλαδή, έχουμε έναν Τσίπρα που λέει έχω πυρηνικά στα χέρια μου, θα σταματήσω τον πόλεμο σε Αφγανιστάν και Συρία, ο άνθρωπος νομίζει ότι βάζει για πρόεδρος της Αμερικής.

Για το σχηματισμό κυβέρνησης

Αν είναι 1ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση δεν έχουμε. Η ΔΗΜ ΑΡ έχει πει δεν δέχεται να στηρίξει μονομερή καταγγελία του μνημονίου, το ΚΚΕ δεν δέχεται να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, εμείς και το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε μονομερή καταγγελία του μνημονίου, άρα κυβέρνηση μπορεί να κάνει μόνο με τον κ. Καμμένο.

Αλλά ο κ. Καμμένος λέει ότι συμφωνώ με τη μονομερή καταγγελία, αλλά διαφωνώ σε όλα τα άλλα. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα κάνει μονομερή καταγγελία του μνημονίου. Μη μου πείτε ότι θα γίνει κωλοτούμπας και αυτός;