«Θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει την προσπάθεια για την απαγκίστρωση από το μνημόνιο, αλλά όχι σε μια κυβέρνηση που θα αφήσει άθικτο τον πυρήνα των ασκούμενων πολιτικών» τόνισε, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στην πλατεία Κοτζιά της Αθήνας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

«Εμείς αριστερό άλλοθι στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «κυβέρνηση της Αριστεράς», που αποτελεί όπως σημείωσε πρόταση του κ. Τσίπρα, αναρωτήθηκε «πού θα την πάει την Ελλάδα; Στο ευρώ ή την δραχμή, εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και τι θα κάνει τη Δευτέρα; Θα ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής αποδέσμευσης από το μνημόνιο ή θα κηρύξει μονομερή παύση πληρωμών και διαγραφή, με το έτσι θέλω, του χρέους, με συνέπεια να δημιουργηθεί πτωχευτικό γεγονός και να βρεθούμε χωρίς να το καταλάβουμε εκτός Ευρώ και ΕΕ; Εμείς σε τυχοδιωκτικά παιγνίδια που θα θέσουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας».
Έθεσε μάλιστα το ερώτημα γιατί να εμπιστευθούν οι πολίτες κάποιον που μέχρι χθες υποστήριζε την επιστροφή στη δραχμή και τώρα ανακάλυψε μια αλλόκοτη «αριστερή» κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κα Παπαρήγα και την στήριξη του Πάνου Καμμένου;

Όσο για τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν μπορεί να έχει φερεγγυότητα ο κ. Σαμαράς οποίος τέσσερις φορές επισκέφθηκε το Ζάππειο και τέσσερις φορές άλλαξε στάση απέναντι στο μνημόνιο, ούτε ο κ. Βενιζέλος, που λίγες μέρες πριν υποστήριζε -με τη βούλα και τις διαδοχικές υπογραφές του- τη μέχρι κεραίας πιστή εφαρμογή του μνημονίου και τώρα διατείνεται πως έχει λύσεις και θα διορθώσει την κατάσταση.

Σημείωσε, επίσης ότι υπάρχουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος -και ότι αυτές πρέπει να προχωρήσουν ανεξαρτήτως μνημονίου, όπως η αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμός του δημοσίου, χωρίς όμως τη διάλυση του δημόσιου τομέα και των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών ζωτικής σημασίας στους πολίτες.

Τέλος, υποστήριξε ότι η ψήφος στο κόμμα του θα βοηθήσει να μετατοπιστεί ο άξονας της πολιτικής ζωής από τη βαθειά συντηρητική θέση που σήμερα βρίσκεται σε ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.