Με ποδοσφαιρικούς όρους είναι σαν δύο μεγάλοι σύλλογοι που δεν έπαιξαν ποτέ αντίπαλοι στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και αυτό γιατί δεν κληρώθηκαν μαζί ή γιατί δεν προχώρησαν ποτέ παράλληλα στις διοργανώσεις.

Είτε η μία είτε η άλλη ομάδα αποκλειόταν πριν τα ημιτελικά. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει 35 και ο Ευάγγελος Βενιζέλος 25 χρόνια στην πολιτική.

Ωστόσο, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά κατευθείαν στον τελικό, δηλαδή στις εκλογές. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα προηγηθεί μεταξύ τους ντιμπέιτ. Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε στο λυκόφως της διακυβέρνησης Παπαδήμου και σε περιβάλλον συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. Άρα δεν υπήρχαν ουσιαστικά περιθώρια για κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους.

Η 6η Μαίου είναι το πρώτο, αλλά και το καθοριστικό ματς δύο πολιτικών που έχουν βίους παράλληλους αλλά δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά απέναντι.

Όπως αναφέρουν τα Νέα σε δημοσίευμα τους, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μετρούσαν αντιπαλότητα και πολιτικές συγκρούσεις είκοσι ετών όταν βρέθηκαν αντίπαλοι στις εκλογές του 1985.

Ο Κώστας Σημίτης είχε απέναντι του για εννέα μήνες τον Μιλτιάδη Έβερτ ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, ώσπου να γίνουν οι εκλογές του 1996.

Τον Κώστα Καραμανλή, ο Σημίτης τον είχε απέναντι του στη Βουλή τρία χρόνια έως τις εκλογές του 2000. Τα ντιμπέιτ ένας εναντίον ενός ήταν μεταξύ αντιπάλων που μετρούσαν αρκετές αντιπαραθέσεις.

Αντίστοιχα, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε έρθει απέναντι με τον Καραμανλή ως υπουργός Εξωτερικών προτού γίνει αρχηγός. Βρέθηκαν αντίπαλοι σε τρεις εκλογές. Το 2004, το 2007 και το 2009. Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν, το ζεύγος Σαμαρά – Βενιζέλου είναι πρωτόγνωρο, αφού πάει κατευθείαν σε εκλογές.