Σε ένα ιδιαίτερα πνευματικό και συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στην Αθήνα η βράβευση του Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης από την Ακαδημία Αθηνών.

Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ο οποίος σε συνεργασία με την Κα Φαλή Βογιατζάκη, με επιστολή του τον π. Απρίλιο προς τον Κωνσταντίνο Σβορόπουλο, Καθηγητή – Πρόεδρο Ακαδημίας Αθηνών, κατέθεσε το αίτημα της πόλης μας να αξιολογηθεί από τα σεβαστά Μέλη του ανώτατου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας, το πολυσχιδές και μακροχρόνιο έργο του Ιστορικού Λαογραφικού μας Μουσείου καθώς και η συμβολή του στην ανάδειξη της Παράδοσης και του Πολιτισμού μας ώστε αν πληρεί τα αυστηρά κριτήρια της Ακαδημίας να τύχει της ανάλογης διάκρισης.

Πράγματι, το Λαογραφικό Μουσείο Ρεθύμνης που λειτουργεί επιτυχημένα κυρίως χάρη στη δραστήρια Ιδρύτρια και Πρόεδρο του κα Φαλή Βογιατζάκη διακρίθηκε για την συνολική δράση που έχει αναπτύξει η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη στην προβολή και διάσωση του Πολιτισμού του νησιού μας.

Για την πόλη μας αποτελεί μεγάλη τιμή η διάκριση αυτή από την Ακαδημία Αθηνών ειδικά σε μια περίοδο που η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση θεσμούς κι αξίες αλλά και γιατί το Ρέθυμνο απαντά σε αυτή την κρίση αλλά και σε όλους όσοι σπεύδουν κάθε φορά να αναδείξουν αρνητικές καταστάσεις και γεγονότα, με διακρίσεις που ταιριάζουν στην πνευματική του παράδοση.

πηγή: agorapress