«Λογοτεχνία και Παγκοσμιοποίηση» είναι το θέμα της διεπιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας του A.Π.Θ. τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Στόχος της Ημερίδας είναι να εξετάσει το ρόλο της λογοτεχνίας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το πώς επιδρά το φαινόμενο στο αναγνωστικό κοινό και πώς αντιδρά η λογοτεχνία. Το φαινόμενο αυτό εξετάζεται ιστορικά, κοινωνιολογικά και πολιτισμικά και αποβλέπει στο να γνωρίσει στο κοινό τη σημερινή πραγματικότητα, να διακρίνει πώς η γλώσσα μεταμορφώνεται και ποιες αντιστάσεις μπορούν να προταθούν ώστε η λογοτεχνία να μην αλλοιωθεί αλλά να αναγεννηθεί μέσω της παγκοσμιοποίησης.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, αρχίζει στις 9.30 και ολοκληρώνεται στις 14.40 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Αμέσως μετά την κάθε εισήγηση θα ακολουθεί συζήτηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.