Στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά του Γυμνασίου, του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου με αφορμή την έκθεση, «Με τα φτερά του αετού», της Μαρίας Οικονόμου, η οποία εγκαινιάστηκε στις 9 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης.

Τα προγράμματα θα είναι και οικογενειακά. Τα παιδιά, δηλαδή, εάν το επιθυμούν, μπορούν να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με νέα υλικά και νέες τεχνικές των εικαστικών τεχνών.
Η Μαρία Οικονόμου είναι ζωγράφος-εκπαιδευτικός, αριστούχος της Σχολής Καλών Τεχνών, με σπουδές στη Μαδρίτη και τις Βρυξέλλες και σήμερα ως υπότροφος του ΙΚΥ εκπονεί καλλιτεχνικό έργο στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με επιβλέποντα καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Πινακοθήκης, γιατί θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Ημέρες και ώρες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων:

Σάββατο 19 Μαρτίου: 4.00 έως 6.00 μ.μ.
Κυριακή 20 Μαρτίου: 11.00 έως 13.00 και 4.00 έως 6.00 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Από Δευτέρα 14 Μαρτίου έως Παρασκευή 18 Μαρτίου κατά τις ώρες από 9.00 έως 15.00.
Τηλέφωνα επικοινωνίας της Κουμανταρείου Πινακοθήκης: 27310 81557 και 27310 81822.

Πηγή: eleftheriaonline

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.