H Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, νικήτρια των φετινών Grammy έρχεται για μία μόνο βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα αφιέρωμα στη Μπίλι Χόλιντεϊ.

Μία από τις σημαντικότερες τζαζ τραγουδίστριες, η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ, έρχεται στην Αθήνα για να τιμήσει με μία συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 12 Μαρτίου την Αγία της τζαζ Μπίλι Χόλιντεϊ.

H Ντι Ντι ετοιμάζεται να παρασύρει το κοινό στο σύμπαν αυτής της θρυλικής γυναίκας, που πέθανε τόσο τραγικά, στα 44 χρόνια της, πριν από μισό αιώνα.

Η Ντι Ντι Μπριτζγουότερ φέρνει μαζί της τους εξαιρετικούς μουσικούς της, την μπάντα των ονείρων της, όπως η ίδια λέει και μας προτείνει να ακούσουμε μαζί της τη μουσική της Μπίλι με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως της αξίζει, σημερινό και εορταστικό.

Με τον Edsel Gomez Rentas στο πιάνο -που τη συνοδεύει εδώ και αρκετά χρόνια-, τον Graig Handy στο σαξόφωνο και το φλάουτο, τον Kenny Davis στο μπάσο και τον Lewis Nash στα ντραμς, ξαναχτίζουν τον κόσμο της συναισθηματικής, βέβηλης, γενναιόδωρης και ασύλληπτα ταλαντούχας αυτής γυναίκας, με σεβασμό στην ίδια και στις προσωπικότητες των συνθετών που έγραψαν τα τραγούδια της και με μια ελευθερία που αποκτάει θεατρικές διαστάσεις.

Ο φόρος τιμής στην Μπίλι Χόλιντεϊ είναι η δισκογραφική δουλειά της Ντι Ντι, «Eleanora Fagan 1915-1959: to Billie with Love from Dee Dee» που φέτος απέσπασε το βραβείο Grammy. Σύμφωνα με την Ντι Ντι Μπριτζγουότερ το άλμπουμ επιχειρεί ένα διαφορετικό προσκύνημα, πιο σημερινό, όχι θλιμμένο, σκυθρωπό και δακρύβρεκτο. «Ήθελα ο δίσκος να είναι χαρμόσυνος και μ’ αυτό τον τρόπο να δηλώσω την ευγνωμοσύνη μου σε μια καλλιτέχνιδα που πρόσφερε σε γυναίκες, όπως εγώ, τη δυνατότητα να κάνουμε μια καριέρα».

Η συναυλία της Ντι Ντι Μπριτζγουότερ στο Μέγαρο Μουσικής ανήκει στη Σειρά «Γέφυρες» που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος.