Ο συγγραφέας του έργου «Τα ορφανά» Dennis Kelly, του συγκλονιστικού ψυχολογικού θρίλερ που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 2009, αποσπώντας τα βραβεία Fringe First και το Herald Angel, έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου για να συζητήσει στις 18:00 με το κοινό του Νέου Κόσμου.

«Τα Ορφανά είναι ένα έργο σχέσεων, όπου η βία έρχεται απέξω. Δεν υπάρχει σωματική βία επί σκηνής, όμως η ψυχολογική βία που ασκείται μεταξύ των ηρώων είναι πολύ πιο επώδυνη. Είναι πολύ σημαντικό πως αυτό που έρχεται απέξω καθορίζει τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Η Έλεν (Μαρία Κίτσου) και ο Ντάννυ (Μιχάλης Οικονόμου) ζουν προστατευμένοι στον μικρόκοσμό τους που έχουν δημιουργήσει με κόπο. Όμως ο έξω κόσμος θα εισβάλει μια μέρα βίαια στη ζωή τους και θα ανατρέψει τα πάντα. Την ημέρα που το ζευγάρι γιορτάζει την επικείμενη έλευση του δεύτερου παιδιού τους στον κόσμο, εισβάλλει απρόσκλητος στο σπίτι ο αδερφός της Έλεν, ο Λίαμ ( Όμηρος Πουλάκης) βουτηγμένος στα αίματα. Tους εξηγεί πως προσπάθησε να βοηθήσει έναν τραυματισμένο άνθρωπο, όμως, καθώς προχωρά η αφήγησή του, γίνεται φανερό πως είναι πολύ περισσότερο μπλεγμένος στην ιστορία…