Tην ιδιαίτερη όσο και εντυπωσιακή έκθεση αστροφωτογραφίας του Έλληνα φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο «Παρατηρητές του Χρόνου», διοργανώνει από τις 2 έως τις 27 Φεβρουαρίου το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με το περιοδικό «Φωτογράφος.

Η έκθεση, αποτελεί ένα «αστρικό ταξίδι στη Γη των Μoai», όπως αυτό συλλαμβάνεται μέσα από το φωτογραφικό φακό του Λουκά Χαψή και περιλαμβάνει τις καλύτερες στιγμές από την αποστολή του γνωστού φωτογράφου στη μακρινή νήσο του Πάσχα, το πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη.

Η νήσος του Πάσχα (Rapa Nui στην πολυνησιακή γλώσσα), η οποία έχει κυρίως γίνει γνωστή για τα περίφημα αγάλματα Moai, απέχει 3.510 χλμ. από την πλησιέστερη ηπειρωτική ακτή της Χιλής και για να φθάσει εκεί ο φωτογράφος χρειάστηκε να αλλάξει τρία αεροπλάνα μέσω Ισπανίας και Χιλής.

Όλες οι φωτογραφίες ελήφθησαν τον Ιούλιο του 2010 με αφορμή την ολική έκλειψη ηλίου που είναι ορατή στη Νήσο.

Ο Λουκάς Χαψής παρέμεινε στο νησί πάνω από ένα μήνα για να φωτογραφήσει όχι μόνον την έκλειψη αλλά και να τραβήξει πολλές αστροφωτογραφίες με κοινό παρονομαστή τα Moai, τα εμβληματικά πέτρινα αγάλματα των Rapa Nui, μοναδικά κατάλοιπα στα απώτατα σύνορα του χαμένου πολυνησιακού πολιτισμού. Η ιδέα ήταν να αξιοποιηθούν τα Moai σαν συνδετικός κρίκος για μια σειρά αστροφωτογραφιών, σε ένα μοναδικό νυκτερινό ταξίδι ανάμεσα στη γη και το γαλαξία.

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες 10:00-20:00

Ίδρυμα Ευγενίδου Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο

Φωτογραφία: Λουκάς Χαψής