O πολωνός άσσος των extreme Enduro κατέκτησε τον 5ο τίτλο του στο εξαιρετικά απαιτητικό indoor πρωτάθλημα που πλέον ονομάζεται SuperEnduro.

Το συγκεκριμένο είδος αγώνων πραγματοποιείται μέσα σε στάδια με τεχνητά εμπόδια κάθε είδους. Από βράχια σε μέγεθος μεγαλύτερο των τροχών της μοτοσυκλέτας, κορμούς και άλματα, μέχρι την υπερπήδηση ελαστικών από φορτηγά, τοίχων και φυσικά μπόλικη λάσπη.

Το Παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα είναι «χειμερινό» καθώς ξεκινά μετά το τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro και ολοκληρώνεται πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Παρότι δεν ταυτίζονται απόλυτα τα δύο αθλήματα και έχουν κάθε ένα τους δικούς του πρωταγωνιστές, είναι πολλοί οι αθλητές του Enduro που είναι «κοινοί» για τα δύο είδη αγώνων. Με τη χρονική αυτή διαφορά, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι και στους δύο θεσμούς, indoor και outdoor, χωρίς να διακινδυνεύουν έναν τραυματισμό που θα τους έριχνε «πίσω».

Η διαδικασία των προκρίσεων καταλήγει σε έναν τελικό όπου αναδεικνύεται και ο νικητής της βραδιάς. Ο σκληροτράχηλος Πολωνός Taddy Blazusiak, παρότι είχε αρκετές άτυχες στιγμές όπως μπορείτε να δείτε και στο video, βασίστηκε στην πρωτοφανή αντοχή του και επικράτησε στους περισσότερους από αυτούς.

Η μονομαχία δινόταν συνήθως με τον Jonny Walker, «συναθλητή» του στην ομάδα της ΚΤΜ και τον Βρετανό γίγαντα, David Knight της Sherco. Τελικά ο Taddy Blazusiak ανακηρύχθηκε ο πρωταθλητής για το 2014 αφήνοντας 2ο τον Knight και 3ο τον Walker.

Δείτε στο video στιγμιότυπα από τους 6 αγώνες και τον τρόπο που οι υπεραθλητές αυτοί ξεπερνούν τα εμπόδια του στίβου.