Ο Jorge Lorenzo της Yamaha είναι και μάλλον θα παραμείνει ο πιο υποτιμημένος πρωταθλητής της σύγχρονης εποχής.

Οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα που αν και απόλυτα ισορροπημένη, δεν μπορεί να σταθεί από πλευράς απόδοσης δίπλα στην RC212V πήρε τον τίτλο to 2012 και για το 2013 τον έχασε μόλις στον τελευταίο αγώνα της σαιζόν. Παρά τον βαρύ διπλό τραυματισμό του το καλοκαίρι, οπότε και οι περισσότεροι «ειδικοί» τον είχαν ξεγράψει.

Επιδεικνύοντας ατσάλινη θέληση, αμίμητη οδηγική τελειότητα και πραγματικά υπεράνθρωπες ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, ο Ισπανός αναδύθηκε πέρυσι από το ναδίρ του γερμανικού Grand Prix σαν γίγαντας.

Στρίμωξε μόνος το HRC και τους αναβάτες του στο καναβάτσο με ένα ανελέητο σφυροκόπημα νικών, που σχεδόν κατάφεραν να στρεβλώσουν την πραγματικότητα –την υπεροχή των Honda και το ημιθεϊκό ταλέντο του Marquez.

Όμως ο Jorge είναι πολυτάλαντος. Κι ανάμεσα στα ενδιαφέροντά του, συγκαταλέγεται φαίνεται η… κηπουρική. Δεν το πιστεύετε;

Δείτε με πόση προσοχή και λεπτότητα κουρεύει το γκαζόν στα apex των στροφών της Valencia, την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι έτρεχαν προς τον τερματισμό. Ο τίτλος εκείνη τη στιγμή έχει πλέον χαθεί, αλλά ο Ισπανός «επίμονος κηπουρός» ατάραχος αγγίζει με φροντίδα το πράσινο στο εσωτερικό της στροφής και θρέφει με την τεχνική του τον θαυμασμό μας.

Να πούμε εδώ πως αυτή είναι μία από τις λίγες φορές που η Dorna κάνει το σωστό, επιτρέποντας σε ένα βίντεο να ανέβει ελεύθερα στο Ίντερνετ. Η εταιρεία που διαχειρίζεται αποκλειστικά τα GP – και Superbike πλέον – ασκεί αποπνικτικό έλεγχο στις εικόνες των αγώνων με τους οποίους κερδίζει το ψωμί της. Κρατά έτσι μακριά εκατοντάδες χιλιάδων θεατές και πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα των καιρών προς το «ελεύθερο περιεχόμενο».