Στην έκθεση αυτοκινήτων του Παρισιού, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Alfa Romeo παρουσίασε το MiTo SBK Limited Edition και το MiTo Superbike Special Series προκειμένου να τιμήσει τα εφτά χρόνια συνεργασίας της με το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike. H Alfa Romeo είναι χορηγός της διοργάνωσης και παρέχει τα αυτοκίνητα ασφαλείας των αγώνων.

Για να προσελκύσει το ενδιαφέρον και να εστιάσει στις σύνδεση των δύο νέων MiTo με τη μοτοσυκλέτα, η αντιπροσωπεία της ιταλικής εταιρείας στη Βρετανία αγκαζάρισε το στάντμαν Paul Swift και το γνωστό αγωνιζόμενο με τη Bournemouth Kawasaki Superbike, τον Chris Walker.

Τους κατέβασε στην πίστα Silverstone και έστησε μια λίγο ανορθόδοξη κόντρα μεταξύ τους. Σκοπός ήταν το βίντεο που μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών σε πίστα, σε πάγο, στην έρημο, έχουν γίνει πολλές. Αλλά μοτοσυκλέτας με αυτοκίνητο σηκωμένο στους 2 τροχούς δεν είχαμε ξαναδεί. Το σενάριο της συνάντησής του ήθελε το MiTo… «δίτροχο».

Και αυτό έκανε ο Swift, σηκώνοντας το κουπέ της AR στους δύο πλαϊνούς τροχούς ενώ μάλιστα έστριβε! Τότε βρήκε την ευκαιρία ο Walker να χωθεί από κάτω του -κυριολεκτικά- και να περάσει από εσωτερική, οδηγώντας δίπλα από το πάτωμα του MiTo.

To MiTo κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1.4 Turbo MultiAir 170 bhp Quadrifoglio Verde. Στην έκδοση SBK Limited Edition φοράει ειδικά αυτοκόλλητα SBK, ένα αγωνιστικό κιτ για το αμάξωμα που περιλαμβάνει πλαϊνές «φούστες» και πίσω σπόιλερ πατώματος, 18άρηδες τροχούς και κόκκινες δαγκάνες Brembo. Το μοντέλο προσφέρεται μόνον σε μαύρο χρώμα με κόκκινη οροφή.

Το Ninja ZX-10R του 2013 έχει αναβαθμίσει το εξοπλισμό του, με την προσθήκη ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου αμορτισέρ τιμονιού της Öhlins. Η λειτουργία του ελέγχεται από μια ηλεκτρονική μονάδα ανάλογα με την επιτάχυνση ή επιβράδυνση σε συνδυασμό με την ταχύτητα περιστροφής του πίσω τροχού.

Δείτε στο βίντεο το πρωτότυπο αυτό προσπέρασμα…