Ο Ryan Villopoto είναι ένας αστέρας του σύγχρονου –αμερικάνικου κυρίως – motocross και supercross. Σε ηλικία 25 μόλις ετών ο Vilopoto έχει ήδη ένα πλούσιο palmare γεμάτο νίκες και τίτλους στο πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον αγώνων του είδους.

Έχει όμως και ατυχίες. Μετά από ένα ατύχημα βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης σε συνέχεια επέμβασης που έκανε στο γόνατό του. Το γεγονός τον άφησε εκτός αγώνων για το υπόλοιπο του 2014, αποτέλεσε όμως ευκαιρία για μια περιοδεία στην Ευρώπη αλλά και γνωριμία με άλλα είδη αγώνων.

Mεταξύ άλλων επισκέψεων βρέθηκε και στον αγώνα MotoGP της Βαρκελώνης, για πρώτη φορά. Ο Villopoto στη συνέχεια της περιοδείας του ταξίδεψε από την Ισπανία στο Teutschenthal για να παρακολουθήσει το Γερμανικό Grand Prix motocross.

Με την ευκαιρία, το newsbeast.gr εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τον Villopoto:

ΝΒ – Αυτή ήταν μια καταπληκτική χρονιά για εσένα αφού κέρδισες τον τίτλο AMA Supercross για 4η συνεχή χρονιά. Τι έχει η συνέχεια για τον Ryan Villopoto; Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην ομάδα για την επόμενη σεζόν;

Απ’ όσο γνωρίζω αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στη σύνθεση της ομάδας, όπως είναι σήμερα. Έχω συμβόλαιο για μια ακόμη χρονιά να αγωνιστώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΝΒ- Δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις τη σεζόν στο πρωτάθλημα motocross εξαιτίας του τραυματισμού σου στο γόνατο. Σε τι στάδιο βρίσκεται η αποκατάσταση;

Πάει πολύ καλά. Άφησα τις βακτηρίες πριν μία εβδομάδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου στην Ευρώπη και ήδη περπατάω αρκετά καλά. Σύντομα θα μπω και σε πρόγραμμα αποκατάστασης ώστε να είμαι έτοιμος για την επόμενη χρονιά.

ΝΒ – Ποιες πίστες είναι πιο γρήγορες, αυτές του Παγκοσμίου Grand Prix motocross ή εκείνες του πρωταθλήματος Pro MX των ΗΠΑ;

Δεν είναι εύκολο να αποφασίσω γιατί είναι διαφορετικές σε σχεδίαση και απαιτήσεις. Νομίζω όμως ότι στην Αμερική έχουμε κάποια κομμάτια στις πίστες όπου οι ταχύτητες είναι πιο μεγάλες

ΝΒ- Πώς είδες την ατμόσφαιρα στο MotoGP της Catalunya;

Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά πολύ cool. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο δυνατός είναι ο ήχος αυτών των μοτοσυκλετών. Αλλά και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν μοιάζουν εξωπραγματικές, πραγματικά πολύ εντυπωσιακό.
ΝΒ- Πόσο σημαντική είναι η ψυχική δύναμη όταν κινείσαι σε αυτό το επίπεδο αγώνων, σε σχέση με την φυσική κατάσταση και την τεχνική;

Θα έλεγα ότι κατά 80% το παιχνίδι βασίζεται στα ψυχικά αποθέματα του αθλητή. Όμως χωρίς ένα πολύ δυνατό από το υπόλοιπο 20%, σωματικής δύναμης και αντοχής, συνέπεια έντονης και διαρκούς προπόνησης, αυτό δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει.

ΝΒ- Motocross or Supercross; Σε ποιο από τα δύο απολαμβάνεις περισσότερο να αγωνίζεσαι και γιατί;

Στο παρελθόν ήταν πάντα το motocross αυτό που προτιμούσα. Έχω χάσει όμως τόσες σεζόν λόγω τραυματισμών που πιά είμαι μάλλον κάπως μετέωρος στο να αποφασίσω..

Τα Highlights της καριέρας του Ryan Vilopoto.

Είναι μόλις ο δεύτερος οδηγός στην ιστορία του super cross μετά τον Jeremy ΜcGrath που κερδίζει 4 συνεχόμενους τίτλους στο ΑΜΑ Supercross. Συνοπτικά οι επιτυχίες του είναι:

• Πρωταθλητής 2014 Monster Energy AMA Supercross Series
• Πρωταθλητής 2013 AMA US National Motocross
• Πρωταθλητής 2013 Monster Energy AMA Supercross Series
• Πρωταθλητής 2012 Monster Energy AMA Supercross Series
• Πρωταθλητής 2011 Monster Energy AMA Supercross Series
• Πρωταθλητής 2011 AMA US National Motocross
• Παγκόσμιος Πρωταθλητής ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στο Motocross Des Nations 2011
• Πρωταθλητής 2008 AMA US National Motocross (250cc)
• Παγκόσμιος Πρωταθλητής ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στο Motocross Des Nations 2008
• Πρωταθλητής 2007 AMA US Supercross (West-250cc)
• Πρωταθλητής 2007 AMA US National Motocross (250cc)
• Παγκόσμιος Πρωταθλητής ως Μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στο Motocross Des Nations 2007
• Παγκόσμιος Πρωταθλητής ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ στο Motocross Des Nations 2006
• Rookie of The Year στο AMA Supercross / Motocross το 2006

Δείτε στο video ένα αφιέρωμα στην καριέρα του Villopoto, τις επιτυχίες αλλά και τις δύσκολες στιγμές, την αποκατάσταση, την επιμονή και την επιστροφή στις επιτυχίες.