Το πρωτάθλημα δείχνει να έχει βρει τους πρωταγωνιστές του αλλά και αγωνιστικό του ενδιαφέρον, με τους οδηγούς πιο «κοντά» από ποτέ στην ιστορία.

Ας δούμε μερικά από τα στατιστικά όπως διαμορφώθηκαν μετά τον αγώνα της Αργεντινής, αλλά και τα ρεκόρ που «κινδυνεύουν» να σπάσουν στη Jerez.

56,570: Ο Michael Laverty, που ήταν 18ος στην Αργεντινή, τερμάτισε μόλις 56,570 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, Marc Marquez. Αυτή ήταν μόλις η 2η φορά στην 65χρονη ιστορία των Grand Prix μοτοσυκλέτας όπου οι 18 οδηγοί πέρασαν την γραμμή του τερματισμού στην μεγάλη κατηγορία σε λιγότερο από ένα λεπτό διαφορά μεταξύ τους και μάλιστα ήταν η μικρότερη στην ιστορία. Η άλλη φορά που συνέβη αυτό ήταν στην Malaysia το 2007, όπου 18ος τερμάτισε ο Makoto Tamada με διαφορά 59,596 δευτ. από τον νικητή τότε, Casey Stoner.

49: Η νίκη του Romano Fenati στην κατηγορία Moto3 στην Αργεντινή, ήταν η 49η νίκη της KTM σε GP στα 10 χρόνια συμμετοχής της στα GP. Ο Casey Stoner είχε δώσει στην KTM την πρώτη της νίκη, στα 125 τότε, στον αγώνα της Μαλαισίας το 2004. Οι νίκες της ΚΤΜ στα Grand Prix είναι 13 στα 125cc, 27 στην Moto3 και 9 στα 250cc.

45: Την ημέρα του αγώνα στην Jerez αυτό το Σαββατοκύριακο συμπληρώνονται ακριβώς 45 χρόνια από την ημέρα που μία άλλη πίστα, αυτή της Jarama, είχε για πρώτη φορά φιλοξενήσει Grand Prix στην Ισπανία, το 1969. Τότε οι θεατές πανηγύρισαν την νίκη του Santiago Herrero (Ossa) που ήταν ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε αγώνα, στα 250cc.

27: Ο Jorge Lorenzo θα γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του την ημέρα του αγώνα στη Jerez.

17: Την ημέρα του αγώνα στην Jerez, συμπληρώνονται ακριβώς 17 χρόνια από την ημέρα που ο Alex Criville κέρδισε το GP στα 500cc το 1997, στην ίδια πίστα. Ήταν η πρώτη από ένα σερί τριών νικών στη συγκεκριμένη πίστα για τον Criville.

6: Η 6η θέση του Andrea Iannone στην Αργεντινή ήταν ο καλύτερος τερματισμός δορυφορικού αναβάτη της Ducati, μετά την 6η επίσης θέση που είχε πετύχει ο Randy de Puniet στο GP της Αυστραλίας το 2011, οδηγώντας μία Pramac Ducati.

3: Ο Tito Rabat είναι μόλις ο 3ος οδηγός που τερματίζει στο βάθρο της Moto2 και στους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς. Οι άλλοι οδηγοί που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο είναι ο Marc Marquez και ο Pol Espargaro, αμφότεροι κατά τη σεζόν του 2012. Αν ο Rabat τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις και στην Jerez, θα γίνει ο πρώτος οδηγός της Moto2 που θα έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 4 συνεχόμενα βάθρα.

3: Στην Αργεντινή ο Marc Marquez έγινε ο πρώτος οδηγός που κερδίζει τους τρεις πρώτους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία από το 2001 οπότε ο Valentino Rossi είχε πετύχει το ίδιο σερί. Αν κερδίσει και στην Jerez, θα είναι ο πρώτος οδηγός που κερδίζει τους 4 πρώτους αγώνες μετά από 22 χρόνια. Το 1992 ο θρυλικός Mick Doohan είχε κάνει σερί 4 νικών.

3: Ο Marquez όχι μόνο κέρδισε αλλά είχε και την pole position και στους τρεις πρώτους αγώνες. Η τελευταία φορά που ένας οδηγός κέρδισε τρεις αγώνες MotoGP ξεκινώντας από την pole position ήταν ο Jorge Lorenzo το 2010. Αν ο Marquez κερδίσει από την pole στη Jerez, θα γίνει ο πρώτος που θα έχει σερί 4 νικών από την pole μετά τον Valentino Rossi που είχε κερδίσει τους 3 τελευταίους του 2003 και τον πρώτο του 2004.

1: Η Jerez είναι η μόνη πίστα στο φετινό καλεντάρι των Grand Prix όπου ο Marc Marquez δεν έχει γευτεί τη νίκη σε καμία από τις 3 κατηγορίες.