Δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει τον τίτλο του WSS για το 2013 και τον πακετάρει για να μετακομίσει. Αντί να μεταπηδήσει στα Superbike, όπως θα ήταν λογικό, ο Lowes φεύγει για τη Moto2.

Με μια λακωνική ανακοίνωση της ρώσικης ομάδας Yakhnich Motorsport μέσω της ιστοσελίδας της, η Yaknich γνωστοποίησε ότι σκοπεύει να εμπλακεί και στο παγκόσμιο Superbike το 2014, και ότι ο Lowes δεν θα ήταν μέλος της νέας αυτής προσπάθειας.

Αντ’ αυτού ο Lowes προτίμησε να υπογράψει διετές συμβόλαιο με ομάδα Moto2, αποφεύγοντας να την κατονομάσει. Πιστεύεται πως είναι η Speed Up.

Η ανακοίνωση έρχεται να βάλει τέλος στις 3 εβδομάδες διαπραγματεύσεων, τσακωμών και απειλών μεταξύ της Yakhnich και του Lowes. Ο 23χρονος ‘Αγγλος από το Λίνκονσαϊρ είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο πέρυσι με τους Ρώσους, στην οποίαν προβλεπόταν το 2014 να αγωνιστεί στα Superbike.

Όμως η απόφαση της Yakhnich να αγωνιστεί με MV Agusta έφερε σε απόγνωση τον Lowes, που οδήγησε την F3 και δήλωσε στο γερμανόφωνο site Speedweek.com ότι η μοτοσυκλέτα δεν είναι ανταγωνιστική και δεν σκοπεύει να την οδηγήσει.

Μετά από αυτό ακολούθησε ένας γύρος απειλών από την ομάδα του πως δεν θα τον άφηνε να φύγει εκτός κι αν πλήρωνε βαρύ πρόστιμο. Τελικά, επικράτησε η σύνεση, βρέθηκε ένας κοινός τόπος και του επετράπη να λύσει πρόωρα το συμβόλαιό του, παραμένοντας μέλος της ομάδας ως «διαφημιστής της».

Η τελική απόφαση και οι λεπτομέρειες της νέας του καριέρας θα ανακοινωθούν μετά τον τελευταίο αγώνα στην Jerez σε δύο εβδομάδες.