Ο γενικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Yamaha, Lin Jarvis, μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Jarvis παρουσιάστηκε ευχαριστημένος με την πορεία των Lorenzo και Rossi, αν και ο πρώτος στάθηκε άτυχος με το σπάσιμο της κλείδας του και ο δεύτερος άργησε, σχετικά, να βρει το δρόμο προς τις επιτυχίες.

«Ο Jorge ξεκίνησε καλά, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα», ξεκίνησε να λέει ο Jarvis. «Η μοτοσυκλέτα μας είναι αρκετά καλή φέτος. Στο τέλος της περασμένης σεζόν είχαμε δυσκολευτεί απέναντι στις Honda, οι οποίες είναι και φέτος εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Κάποιες πίστες ευνοούν τη μοτοσυκλέτα μας, ενώ άλλες τη δική τους».

«Ο Jorge έχει νικήσει τρεις αγώνες. Έδειχνε δυνατός και ακόμα πιστεύω ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος αναβάτης του grid. Ωστόσο ο διπλός του τραυματισμός στην κλείδα, του δημιουργεί προβλήματα. Εμείς από την πλευρά μας, του δίνουμε τα εύσημα που επέστρεψε τόσο γρήγορα!»

«Καθαρά σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοσή του, θα έλεγα ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όσον αφορά στην προσπάθεια, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω, αλλά πλέον τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ο Marc είναι πολύ γρήγορος, αν και ο Dani έχει κάποια μικροπροβλήματα. Θα είναι μια μεγάλη και δύσκολη σεζόν».

Στη συνέχεια μίλησε γεμάτος ενθουσιασμός για την επιστροφή του Rossi στην αγαπημένη του Μ1! «Είναι καταπληκτικό που έχουμε μαζί μας τον Valentino φέτος. Θεωρώ ότι για όλους στο MotoGP, για όλους τους φιλάθλους, το να τον βλέπουν σε μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι τέλειο».

«Είδαμε ότι στην αρχή ξεκίνησε εξαιρετικά στο Κατάρ, ξεκινώντας από χαμηλά στο grid, για να πιέσει και να πάρει μια δεύτερη θέση. Μετά είχαμε μια φθίνουσα πορεία. Ο Valentino έχασε την εμπιστοσύνη του με τη μοτοσυκλέτα και δυσκολευόταν στα φρένα και στις εισόδους των στροφών, εκεί δηλαδή που είναι και τα δυνατά του σημεία. Στη συνέχεια ήρθε το σημαντικό τεστ στην Aragon, όπου και έγινε μια αλλαγή στη μοτοσυκλέτα που του έδωσε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη!»

Μιλώντας για τα τρία συνεχόμενα βάθρα του Rossi, στους αντίστοιχους τελευταίους αγώνες, ο Jarvis πρόσθεσε: «Τον είδαμε να αναγεννιέται! Αγωνίστηκε στο Assen και πήρε τη νίκη, την πρώτη του εδώ και δυόμιση χρόνια. Ήταν υπέροχο τόσο για εκείνον, όσο και για το άθλημα! Ακόμα θυμάμαι την φοβερή αντίδραση του πλήθους όταν τον είδε να κερδίζει και πάλι! Είναι και πάλι ανταγωνιστικός, το διασκεδάζει και περνάει καλά».

Πηγή: motograndprix.gr