Αφού δημιούργησε τον κακό χαμό πέρυσι στη Sepang εγκαταλείποντας την πίστα και την ομάδα του, ο ταλαντούχος Maverick Vinales πήρε αυτό που ήθελε: να μεταγραφεί σε μια ομάδα με μοτοσυκλέτες ΚΤΜ.

Κι έτσι βρέθηκε στη Moto3 JHK T-Shirt Laglisse, που όμως κι αυτή ξαφνικά απέκτησε πρόβλημα.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας ονομάζεται Jaime Fernández-Avilés. Ο τύπος αυτός καταδικάστηκε πριν μία εβδομάδα τελεσίδικα για παραποίηση δημόσιων εγγράφων και υπεξαίρεση. Η ποινή που του απαγγέλθηκε είναι να εκτίσει δυόμισι χρόνια στη φυλακή και να πληρώσει πρόστιμο 52.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα motocuatro.com, η ιστορία ξεκίνησε το 2005. Τότε ο σενιόρ Avilés είχε νοικιάσει ένα φορτηγό (αξίας 48.000 ευρώ) για μία αγωνιστική σαιζόν. Αντί όμως στο τέλος της περιόδους να το επιστρέψει ή να ανανεώσει τη μίσθωση, ο τύπος παραχάραξε ένα πωλητήριο και ύστερα κατασκεύασε δικές του πινακίδες κυκλοφορίας για το φορτηγό.

Οι ιδιοκτήτες του οχήματος τον πήγαν στα δικαστήρια, που δέησαν μετά από 8 χρόνια να αποφανθούν ότι ο Fernandez-Aviles όντως βούτηξε το φορτηγό και έκανε όλα όσα του καταμαρτυρούν. Και ότι θα πρέπει να εγκλειστεί στην φυλακή. Η ποινή του αρχίζει στις 12 Μαρτίου, οπότε σύμφωνα με το δικηγόρο του, θα παραδοθεί στις ισπανικές αρχές.

Για την ώρα δεν είναι φανερό αν και πώς επηρεάζει την ομάδα η καταδίκη και φυλάκιση του ιδιοκτήτη της. Επίσης δεν υπάρχει ακόμη επίσημη αντίδραση του Pablo Nieto, του διευθυντή της ομάδας. Θα δεχτεί να συνεχίσει τη διεύθυνσή της; Μπορεί να το κάνει; Και τι θα συμβεί, αν οι χορηγοί αποφασίσουν να αποσύρουν την υποστήριξή τους;

Θα μείνει ο Vinales -και η Carasco μαζί, η πρώτη γυναικεία συμμετοχή στην κατηγορία– ξεκρέμαστος, πέντε εβδομάδες πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος Moto3;

Άσχημο ξεκίνημα για τον ισχυρογνώμονα πιτσιρικά που διεκδίκησε και κέρδισε το δικαίωμα να κάνει τις ατομικές του επιλογές, αλλά τώρα βλέπει και την γκρίζα πλευρά του δικαιώματος.