Ένας από τους μόνιμους πρωταγωνιστές της Moto2 ο ελβετός Thomas Luthi συνάντησε με σφοδρότητα την κακοτυχία του κατά την τελευταία μέρα των πρώτων επίσημων δοκιμαστικών Moto2 στη Βαλένθια.

Ο πρώην πρωταθλητής GP125 του 2005 θα χάσει όλη την προαγωνιστική περίοδο, ενώ δεν αποκλείεται να μην είναι καν έτοιμος για τον πρώτο αγώνα της σαιζόν, στο Κατάρ.

Ο Luthi παρασύρθηκε με τη μοτοσυκλέτα του και έπεσε πολύ άσχημα, όταν συγκρούστηκε με το Ratthapark Wilairot στη Βαλένθια. Αιτία της σύγκρουσης ήταν η απώλεια ελέγχου της μοτοσυκλέτας από τον 25χρονο ταϋλανδό αναβάτη της Honda Gresini Moto2.

«Στη σοβαρότητα των τραυμάτων του Thomas συνέβαλλε δυστυχώς η σφοδρότητα με την οποία χτυπήθηκε από τον ταϋλανδό αναβάτη και επίσης από το γεγονός ότι την στιγμή εκείνη ήταν απόλυτα απροετοίμαστος για κάτι τέτοιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας του Ελβετού, Team Interwetten.

«H εξέταση του Luthi έδειξε ότι υπέστη πολλαπλά και σύνθετα κατάγματα στον δεξιό βραχίονα, τον αγκώνα και τον ώμο. Τα κατάγματα του αγκώνα και του άνω βραχίονα έχουν σταθεροποιηθεί με βίδες και μεταλλικά ελάσματα, μετά από πεντάωρη χειρουργική επέμβαση στην Ελβετία, ενώ τα τραύματα του ώμου θα αποκατασταθούν από μόνα τους».

Πέρα από την αδυναμία του να συμμετάσχει στις προ αγώνων δοκιμές αυτών των μηνών, ο Luthi θα πρέπει να αποδοθεί σε αγώνα αποκατάστασης της φυσικής του κατάστασης, εάν θέλει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να συμμετάσχει στο GP του Κατάρ.

Παρά τα μάλλον γκρίζα άμεσα προγνωστικά πάντως, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Daniel M. Epp είναι ευτυχής που η τελική πρόγνωση είναι θετική για τον αναβάτη του.

«Ήταν ένα πολύ-πολύ κακότυχο συμβάν», είπε. «Μπορέσαμε να ανασάνουμε με ανακούφιση μόνον μετά την αναφορά των γιατρών που το χειρούργησαν, στην οποία πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθει 100% από τον τραυματισμό του. Κι αυτό είναι το μόνο που μετράει σήμερα».

Στα δοκιμαστικά της Βαρκελώνης ο Luthi είχε κάνει τον 5ο ταχύτερο χρόνο, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Pol Espargaro. Ήταν επίσης ο κορυφαίος μη ισπανός αναβάτης.

Ο φταίχτης του τραυματισμού Ratthapark Wilairot μεταφέρθηκε μετά τη σύγκρουση επίσης στο νοσοκομείο, αλλά δεν του βρήκαν κάτι σημαντικό και ήδη λαμβάνει μέρος στα δοκιμαστικά Moto2 αυτής της εβδομάδας, στη Jerez.