Διοργανώνεται στην ειδυλλιακή (ακόμα και το χειμώνα) Τοσκάνη αδιάλειπτα από το 2003 με πρωτεργάτη τον παλαίμαχο πρωταθλητή και δάσκαλο του enduro, Fabio Fasola.

Τη νύχτα μεταξύ 22ης και 23ης Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, ημερομηνίας που συμπίπτει με φθινοπωρινή Ισημερία, στήθηκε το πρώτο σκληροτράχηλο γεγονός. Τότε δεν υπήρχε ανάλογος αγώνας πέρα από το Gilles Lalay Classic, που πλέον δεν υπάρχει σαν θεσμός.

Το GLC ήταν περιορισμένης εμβέλειας, το Hell’s Gate απευθύνεται σε όλους, τρελούτσικη επιλογή σαν τον Fasola, αφού κανείς δεν τα βγάζει πέρα στον αγώνα χωρίς βοήθεια από τους θεατές…

Η διοργάνωση αυτή είναι ουσιαστικά υπεύθυνη για την εγκαθίδρυση και εξάπλωση του στυλ αγώνων «Hard Enduro». Οι συμμετέχοντας υποχρεώνονται να υπερπηδήσουν απίστευτα εμπόδια, όπως καταρράκτες, βράχους και πλαγιές τόσο απότομες που χωρίς τη συνδρομή του κόσμου και πολλών μέτρων σκοινιού ή ιμάντων, Απλά Δεν Βγαίνουν!

Στη διοργάνωση νικητής αναδείχθηκε ο Graham Jarvis με Husaberg για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Πολλαπλές νίκες έχουν ακόμα ο πολυνίκης του θεσμού David Knight (3) και ο Taddy Blazusiak (2). Στο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε πώς υπερνίκησε τα τελευταία εμπόδια πριν τον τερματισμό.

O Johnny Walker της εργοστασιακής ομάδας Red Bull KTM μπόρεσε, παρά την ίωση στομάχου, να τερματίσει 2ος. Το πρωί ήταν φανερά ταχύτερος και μετά τις 3 πρώτες ειδικές είχε αποσπαστεί του έμπειρου Jarvis κατά 5 λεπτά. Όμως το απόγευμα οι δυνάμεις του άρχισαν να τον εγκαταλείπουν και μια πτώση στην τελευταία και απελπιστικά ακατόρθωτη ανάβαση Hell’s Peak Climb του κόστισε πολύ σε χρόνο.

Τερμάτισε 12 λεπτά πίσω από το Jarvis, αφού πρώτα η σφοδρή χιονόπτωση ανάγκασε τη διοργάνωση να προχωρήσει σε αλλαγές της διαδρομής. Ο Walker χρειάστηκε ιατρική φροντίδα μετά τον τερματισμό.

Τρίτος τερμάτισε ο αμερικάνος Cody Webb. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: www2.hellsgate.it

Αποτελέσματα

1.- Graham Jarvis, UK, Husaberg
2.- Jonny Walker, UK, KTM +12’17”
3.- Cody Webb UK, Beta, +17′ 32”
4.- Alfredo Gomez, Spain, Husaberg +21’52”
5.- Ben Hemingway, UK, Beta +29’28”.

Δείτε σε αυτό το βίντεο τη στιγμή του τερματισμού του αγώνα…

Κι ένα ακόμη πολύ εντυπωσιακό από on board κάμερα κράνος του αυστριακού Lars Enockl σε χιονισμένη ειδική περιλαμβάνει και δύο πτώσεις…