Η νέα ελπίδα της Honda, ο πληθωρικός Marc Marquez υπέπεσε σήμερα στο πρώτο του οδηγικό λάθος, έχασε τον έλεγχο της RC213V στην τελευταία φουρκέτα της πίστας και έπεσε –χωρίς σοβαρές επιπτώσεις για τον ίδιο πάντως.

Όχι μόνον δεν ταράχτηκε από το συμβάν, αλλά επέστρεψε στην πίστα σχεδόν αμέσως και μετά από λίγο, εκεί γύρω στις 1:00 μμ τοπική ώρα, ανέβηκε στην 3η θέση, απέχοντας 536 χιλιοστά από τον Pedrosa…

Ο εκρηκτικός (πάνω στη μοτοσυκλέτα) Ισπανός που τις δύο πρώτες μέρες εντυπωσίασε κάνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο, ήταν τη στιγμή της πτώσης 5ος ταχύτερος –καθώς παραδοσιακά, όλοι οι αναβάτες ανεβάζουν ρυθμό την τελευταία μέρα στην Sepang, κυνηγώντας τον χρόνο. Αρχικά η απόσταση του Marquez από τον πρώτο Pedrosa ήταν 1,1 δευτερόλεπτα, λίγο πριν πέσει όμως την είχε μειώσει στο 0,8 δευτ.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ο Marquez, ο οποίος στρίβει χρησιμοποιώντας πολύ μεγάλες κλίσεις, έπεσε από lowside δηλαδή από απώλεια πρόσφυσης του εμπρός τροχού.

Μπροστά του σε χρόνους βρίσκονταν οι Pedrosa, Lorenzo, Crutchlow και Rossi. Όλοι τους έκαναν από πολύ νωρίς τους καλύτερους χρόνους τους, οι μεν Pedrosa, Lorenzo και Crutchlow στους 5 πρώτους γύρους, ο Rossi στον 13ο και ο Marquez στον 22ο.