Έτοιμα τα δύο πρώτα «ινδικά» BMW

Ένα τύπου εντούρο 350cc και ένα μικρογραφία της R1200R με 500cc


ΜΟΤΟ
17:09
28/05/2014
Έτοιμα τα δύο πρώτα «ινδικά» BMW
loading

Μετά από έναν ολόκληρο χρόνο σιωπής, μαθαίνουμε τα πρώτα νέα για τη συνεργασία της BMW με την ινδική TVS, προκειμένου να προλάβουν το τραίνο των αναδυόμενων αγορών.

Τα νέα έρχονται μέσω του πληθωρικού ινδικού τύπου που δεν προλαβαίνει να αναφέρει την εμφάνιση ή δημιουργία νέων μοντέλων, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές μεταφέρουν μέρος της παραγωγής αλλά και του R&D τους στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη ασιατική χερσόνησο.

Πρωταρχικός στόχος της «ένωσης» είναι η δημιουργία μιας νέας σειράς μοτοσυκλετών με κινητήρες μικρότερους των 500 κυβικών.

Το πρώτο μοντέλο μάλιστα θα είναι ένα σε «στυλ εντούρο» με κινητήρα 350 κυβικών, περίπου στο καλούπι της εμπορικά αποτυχημένης G650X που έπαψε να παράγεται το 2009.

Το δεύτερο θα είναι μια γυμνή roadster μικρογραφία της R1200R, η οποία θα φορά έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα με «μόλις» 500 κυβικά. Ήδη η ΒMW έχει έτοιμα τα δύο αυτά δύο μοντέλα, έχει μάλιστα στείλει ήδη 6 αντίτυπά τους στην Ινδία, για να ετοιμαστεί η εκεί παραγωγή τους.

Ο Venu Srinivasan, πρόεδρος της TVS Motor Company, αποκάλυψε πρόσφατα ότι ο πρώτος καρπός της γερμανοϊνδικής συνεργασίας θα παρουσιαστεί επίσημα στο δεύτερο μισό του 2015.

Η συνεργασία προβλέπει ότι οι μοτοσυκλέτες θα σχεδιάζονται στην Γερμανία, αλλά θα κατασκευάζονται στην Ινδία. Ωστόσο είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι οι Γερμανοί γνωρίζουν καλύτερα τί ζητά η αγορά της Ινδίας, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των άλλων «Τίγρεων της Νοτιοανατολικής Ασίας» από τους Ινδούς...

Στις αγορές της Ασίας οι μοτοσυκλέτες θα φέρουν το σήμα της TVS, ενώ στην Ευρώπη αυτό της BMW.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει