Το θέατρο Vetra στο Μιλάνο, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την παρουσίαση ενός νέου, συλλεκτικού μοντέλου της Vespa 946. Το ιδιαίτερο αυτό μοντέλο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ομίλου Piaggio με την ιταλική Vogue, που φέτος γιορτάζει 50 χρόνια στο χώρο της ιταλικής μόδας.

Η ιταλική Vogue και η Vespa ένωσαν τις δυνάμεις τους για «καλό» σκοπό και δημιούργησαν την πρώτη και μοναδική Vespa 946 σε κόκκινο χρώμα. Η Vespa 946, ένα μοντέλο «κόσμημα» που υπογραμμίζει τις σχεδιαστικές ετπιλογές του Ομίλου Piaggio και συνδυάζει αρμονικά τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει τη Vespa σημείο αναφοράς του ιταλικού design.

Η συλλεκτική, κόκκινη Vespa 946, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Piaggio, κ. Roberto Colaninno και την αρχισυντάκτρια της Vogue, κα. Franca Sozzani, σε εκδήλωση κατά την οποία το μοντέλο τέθηκε σε δημοπρασία.

Τα έσοδα της πρωτοβουλίας, θα διατεθούν στο πρόγραμμα Vespa for Children και στο Ίδρυμα ΟΙΕ, μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που χρηματοδοτεί την έρευνα κατά του καρκίνου.

Το πρόγραμμα Vespa for Children, τέθηκε σε εφαρμογή το 2013 και αποτελεί μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία που διοργανώνει φιλανθρωπικές δράσεις για παροχή κοινωνικών προγραμμάτων πρόνοιας και ιατρικής βοήθειας σε παιδιά.

Το πρώτο πρόγραμμα του Vespa for Children, ξεκίνησε στο Βιετνάμ, ενώ το 2013, το Εθνικό Νοσοκομείο Παιδιατρικής στο Ανόι και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Bambino Gesù στη Ρώμη, ξεκίνησαν ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας χάρη στη στήριξη που παρέχει ο Όμιλος Piaggio.

«Η Vespa 946 που παρουσιάστηκε σε συνεργασία με την Vogue, σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Το νέο μοντέλο, αποτελεί την πεμπτουσία της ιταλικής φαντασίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας. Είναι ένα προϊόν για το οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι», δήλωσε ο Roberto Colaninno.

«Η Vespa είναι ένα φιλικό προς τον αναβάτη δίτροχο, ένα όχημα που παρέχει ανεμελιά και ευχαρίστηση και κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε το πρόγραμμα Vespa for Children. Θέλουμε η Vespa να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που υποφέρουν και των οικογενειών τους και να δώσει την ευκαιρία να χαμογελάσουν ξανά».