Το «Race Blu» της Yamaha επιστρέφει για το 2014 στα supersport μοντέλα της εταιρείας, τα R1 και R6.

Κατά τη διάρκεια του MotoGP στο Silverstone η Yamaha άδραξε την ευκαιρία μιας ενδεχόμενης καλής επίδοσης ώστε να τη συνδυάσει με την παρουσίαση των νέων R1 και R6 που θα βγουν στην αγορά το 2014.

Το «ρίσκο» της επιλογής της ημερομηνίας τους «βγήκε» με τον καλύτερο τρόπο, καθώς ο Jorge Lorenzo κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα μετά από επική μάχη με το «μικρό δαίμονα» που έχει αναστατώσει το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά, τον ισπανό Marc Marquez.

Για το 2014 η Yamaha αποφάσισε να αλλάξει την εμφάνιση των YZF-R1 και YZF-R6, προσδίδοντάς τους τα χρώματα των αγωνιστικών του Valentino Rossi και του Jorge Lorenzo.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται κάποια προσπάθεια ώστε να διακρίνει κανείς ομοιότητες στο σχεδιασμό ανάμεσα στις δύο μοτοσυκλέτες, την πολιτική και την αγωνιστική. Όμως το νόημα ήταν να επιστρέψει στην γκάμα των μοντέλων παραγωγής το αγωνιστικό μπλε της Yamaha, εξ ου και το «Race Blu».

Η παρουσίαση δεν έκανε λόγο για αλλαγές στις μοτοσυκλέτες για το 2014, πέρα από τους νέους χρωματισμούς και το γεγονός αυτό επιδέχεται δύο ερμηνειών. Η μία λέει ότι όντως τα μοντέλα της σειράς «R» θα πορευτούν το 2014 χωρίς αλλαγές πέρα από τα χρώματα. Και η άλλη ότι η Yamaha δεν θέλησε να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο ώστε να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης για τα επερχόμενα Σαλόνια μοτοσυκλέτας του Οκτωβρίου.

Ο συνδυασμός μαύρου ματ και του γυαλιστερού μπλέ προσδίδει ένα νέο οπτικό χαρακτήρα στα μοντέλα, που αναμένουν για μία ακόμη χρονιά κάποια ευρύτερη αναβάθμιση.

Οι καιροί φαίνεται δεν επιτρέπουν ρίσκα και υπερπαραγωγές τη στιγμή μάλιστα που η Yamaha έχει εστιάσει στην εμφάνιση και προώθηση των τρικύλινδρων μοντέλων που έχει ετοιμάσει για το 2014 και 2015.