Την τελική έκδοση του τρικύλινδρου μοτέρ των 765 κ. εκ. που θα κινεί από το 2019 τις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας Moto2 παρουσίασε η Triumph.
Η βρετανική εταιρεία θα είναι ο νέος αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων της μεσαίας κατηγορίας των MotoGP για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Χίνκλεϊ επ’ ευκαιρία του βρετανικού Grand Prix που διεξάγεται το τριήμερο 24-26/8 στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν εκ του σύνεγγυς το νέο μοτέρ των 765 κ. εκ. σε επίδειξη που έγινε σε δυναμόμετρο.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η μέγιστη απόδοση του κινητήρα θα φτάνει τους 170 hp, αριθμός αν μη τι άλλο εντυπωσιακός αν αναλογιστούμε πως ο κινητήρας των 600 κ. εκ. της Honda που χρησιμοποιούν οι μοτοσυκλέτες της κατηγορίας σήμερα δεν ξεπερνά τους 130 hp.

Στο περιθώριο του βρετανικού Grand Prix μια πρωτότυπη Triumph 765 Moto2 θα πραγματοποιήσει γύρο επίδειξης στο Σίλβερστοουν με τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή των Superbikes Τζέιμς Τόσλαντ να βρίσκεται στο τιμόνι της.

Πάρτε μια γεύση από τον υπέροχο ήχο που παράγει το νέο μοτέρ…