Πραγματικά θηριώδεις μοτοσυκλέτες συνήθως αποτελούν αποκυήματα ανεξάρτητων δημιουργών που δεν έχουν να αντιμετωπίσουν το αμείλικτο μάρκετινγκ των πολυεθνικών ή των απλά μεγάλων εταιρειών.

Ωστόσο έχει συμβεί να σπάσει το καλούπι και κάποιο τέρας να βγει από το εκκολαπτήριο ενός «Μεγάλου». Εύκολα έρχεται στο μυαλό η Honda Valkyrie για παράδειγμα.

Το ερώτημα λοιπόν, τι θα συνέβαινε αν αποφάσιζε ποτέ η BMW να γεννήσει μια γυμνή με τον κινητήρα της K1600GT δεν είναι τελείως ουτοπικό. Μάλιστα, για όσους το έχουν θέσει, έστω και μετά από υπερκατανάλωση, υπάρχει τώρα η απάντηση. Φιλοτεχνημένη από γραφίστες του γνωστού γερμανικού περιοδικού Motorrad. Και έχει και όνομα: Sixx Naked.

Το όλο ζήτημα στην παρούσα χρονική στιγμή αποτελεί μόνον υπόθεση, αν και το σχετικό άρθρο τιτλοφορείται ως «Zήτημα Xρόνου» (eine Frage der Zeit). Μπορεί κάτι παραπάνω να γνωρίζουν οι άνθρωποι και να περιορίζονται από κάποιον όρο εχεμύθειας.

Όπως θα ανέμενε κανείς από μια γυμνή μοτοσυκλέτα με έναν εξακύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα 1.649 κυβικών, δεν μπορεί να αποφευχθεί η χρήση επιθέτων όπως τεράστια, μυώδης, κτηνώδης

Δεν είναι ιδιαίτερα προκλητική σε στυλ, ωστόσο κάνει αισθητή την παρουσία της ακόμη και στατική. Όσο για το πόσο εντυπωσιακή θα είναι εν κινήσει, να δύο νούμερα που πείθουν: 160 ίπποι και 17,8 χλγμ ροπής μπορούν να μακρύνουν πολύ τα χέρια…

Θανάσης Χούντρας