Τραγωδία σε αγώνα ταχύτητας μηχανών μεγάλου κυβισμού στη ΒραζΙλία με δύο αναβάτες να χάνουν τη ζωή τους, ενώ ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού βυθίστηκε στο πένθος.

Πρόκειται για τους André Veríssimo Cardoso, 42 ετών, και Érico Veríssimo da Rocha, 38 ετών. Ο Cardoso, γλίστρησε σε μια στροφή της πίστας Cascavel του Παρανά και έπεσε στην άσφαλτο, περίπου στη μέση της πίστας. Οι περισσότεροι πιλότοι κατάφεραν να τον αποφύγουν, όμως ο Érico Veríssimo da Rocha δεν πρόλαβε και συγκρούστηκε μετωπικά μαζί του κι έπειτα εκσφενδονίστηκε από τη μηχανή του.

Ο αγώνας διεκόπη άμεσα και οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί προσπάθησαν να τους κρατήσουν στη ζωή, όμως τα τραύματα τους αποδείχθηκαν πολύ σοβαρά και αμφότεροι έχασαν τη ζωή τους.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Στο μεταξύ, ανακοίνωσε εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή για το τραγικό συμβάν. «Η Moto1000GP ανακοινώνει το θάνατο του αναβάτη André Veríssimo Cardoso, που ενεπλάκη σε σοβαρό ατύχημα με τον αναβάτη Érico Veríssimo da Rocha κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της κατηγορίας GP 1000 αυτήν την Κυριακή το απόγευμα (27) κατά τη διάρκεια του τέταρτου γύρου του πρωταθλήματος μοτοσικλέτας Βραζιλίας στο Cascavel (PR)».