«Ως γνωστόν η φαντασία δεν έχει όρια. Το 2021 θέλουμε να πιέσουμε τα όρια. Θέλουμε να φτάσουμε στα αστέρια!». Αυτά αναφέρει εν ολίγοις η Hookie Co, ένας μικρός οίκος που ιδρύθηκε το 2015 στη Δρέσδη και ασχολείται με τον σχεδιασμό και το customizing μοτοσυκλετών, όπως μεταφέρει το 2wo.gr.

Πέρα από τη ζωηρή φαντασία που διαθέτουν, οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν και κάποια πολύ ωραία και έξυπνα μότο. «Το σχέδιο δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο, αλλά διάολε σίγουρα μπορεί να τον κάνει να δείχνει πιο όμορφος».

Εύλογα θα αναρωτιέστε για ποιο λόγο αξίζει να ασχοληθούμε με αυτή τη νεοφυή εταιρεία. Η απάντηση δίνεται από το φιλόδοξο project που ανέλαβε ο μικρός οίκος με τους έξι υπαλλήλους: να δώσει σάρκα και οστά στο αποκύημα της φαντασίας του Ρώσου σχεδιαστή, Andrew Fabishevskiy, ο οποίος οραματίστηκε και σχεδίασε τη «NASA motorcycle» -μια μοτοσυκλέτα για το φεγγάρι!

Της έδωσε μάλιστα την ονομασία «Tardigrade», δηλαδή «Βραδύπορα», παραπέμποντας στα μικρά, αρθρωτά ζώα, που μπορούν να επιβιώσουν σε περιβάλλοντα που θα σκότωναν οποιoδήποτε άλλο ζώο, ακόμα και στο φεγγάρι.

Το Tardigrade είναι ένα πρωτοποριακό δίτροχο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αστροναύτες για την εξερεύνηση της σελήνης. Εντάξει μη φανταστείτε ότι οι τύποι θα κατασκευάσουν τη μοτοσυκλέτα και θα τη στείλουν στο φεγγάρι. Απλά είναι το δέλεαρ της εξερεύνησης ενός νέου, άγνωστου κόσμου.

«Με την κατασκευή αυτού του φανταστικού διαστημικού οχήματος θέλουμε να τολμήσουμε ένα πείραμα που θέτει ερωτήματα για το μέλλον, όπως για παράδειγμα: πως θα μοιάζει η ζωή πέρα από τα όρια του πλανήτη μας; Ποιες είναι οι απαιτήσεις για την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας που θα μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα και να οδηγηθεί στην παγωμένη σκόνη της σελήνης; Και πόσο μακριά βρισκόμαστε από τέτοια σενάρια;».

Και επειδή στη Hookie λατρεύουν τις προκλήσεις, η κατασκευή της μοτοσυκλέτας που οραματίστηκε ο Ρώσος αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα.

«Η Hookie θέλει να αποδείξει ότι ακόμη και οι φανταστικές ιδέες μπορούν να ωριμάσουν σε ένα απτό αντικείμενο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα όραμα και περιέργεια για το άγνωστο», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.
Η μοτοσυκλέτα θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, θα φέρει σωληνωτό πλαίσιο, μονόμπρατσα ψαλίδια από ανθρακονήματα, τιμόνι drive-by-wire και ειδικά ελαστικά-μπαλόνια που θα κατασκευαστούν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D). Παράλληλα, όπως αναφέρει η εταιρεία, η μοτοσυκλέτα θα είναι «έξυπνη», καλαίσθητη και μοναδική.

Η ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού project έχει ήδη ξεκινήσει και η παγκόσμια πρεμιέρα της αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι του 2021 στο Μουσείο Αυτοκίνησης Petersen στο Los Angeles.

TAGS