Με έναν συναρπαστικό αγώνα, γεμάτο ένταση, σκληρό συναγωνισμό και ιδιαίτερα ανεβασμένο αγωνιστικό επίπεδο, ξεκίνησε το φετινό MiniGP Cup.

Στο φιλόξενο Kartodromo, στις Αφίδνες, με άψογες συνθήκες και σε αμιγώς αθλητική ατμόσφαιρα, οι λιλιπούτειοι και έφηβοι πρωταγωνιστές του μοναδικού αναπτυξιακού θεσμού έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους υποσχόμενοι πολλά περισσότερα για την συνέχεια.

Μπορεί η 3ετής μονομαχία των Νότη Παπαπαύλου – Δημήτρη Καρακώστα να πήρε μια μικρή αναβολή λόγω τεχνικών προβλημάτων για τον Παπαπαύλου, όμως ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) «κατάφερε» να κάνει «ντέρμπι το ματς» στην κατηγορία MiniGP.

Καθυστέρησε πολύ στην εκκίνηση αφήνοντας τον άρτι αφιχθέντα στην «μεγάλη» νεανική κατηγορία Παναγιώτη Γκιζίνο (ΑΡΗΣ, Rav) μόνο του μπροστά.

minigp2

Ο Καρακώστας όμως έκανε ότι ήξερε και δεν ήξερε, και σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ της πίστας (σημείωσε 52.237’’) έφτασε τον Γκιζίνο τέσσερις γύρους πριν το τερματισμό και πέρασε μπροστά για να στεφθεί νικητής δυο  γύρους νωρίτερα, αφού οι στάλες της βροχής που ήδη έπεφταν πύκνωσαν ανησυχητικά.

Σε κοινό αγώνα με τους μεγάλους έτρεξαν και οι αθλητές της MiniGP 1 με τον πάντα άψογο στις εκκινήσεις και ανεβασμένο Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) να πετάγεται μπροστά.

minigp3

Ο Γιάννης Περιστεράς (ΛΕΜΟΤ, Honda, ταχύτερος στις δοκιμές) ήταν στον τροχό του, πίεσε και πέρασε μπροστά πριν την μέση του αγώνα. Ο Ελευθεριάδης προσπάθησε και ακολούθησε για λίγο αλλά ο Περιστεράς κατέβαζε σταθερά τον χρόνο γύρου (έκανε νέο ρεκόρ MiniGP 1 με 54,649’’).

Κάλυψε μεγάλο μέρος της διαφοράς του με τον Γκιζίνο και κατέκτησε την πρώτη νίκη στην πολύ σύντομη καριέρα του. Αισθητή ήταν η απουσία (και εδώ) του Χρήστου Παπανικολάου που αναρρώνει από έναν μικρό τραυματισμό.

minigp4

Ιδιαίτερα ανεβασμένος από ην χειμερινή-εαρινή προετοιμασία του, ο Σπύρος Φουρθιώτης από την Κω (Ομάδα 65, Blata) έκανε την έκπληξη και πήρε την pole position στην κατηγορία KidGP.

Όμως ο περσινός κυπελλούχος, Βασίλης Παντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata) έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση και τέθηκε επικεφαλής. Οδηγώντας ταχύτατα (νέο ρεκόρ γύρου, 58,252’’) και, κυρίως, χωρίς λάθη κρατήθηκε μπροστά από τον Φουρθιώτη που καιροφυλακτούσε και πίεζε για να συνεχίσει το σερί των νικών που έχει από πέρυσι.

Στα «μεγάλα παιδιά» (Open PitBikes) ο Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) ζευγάρωσε τις νίκες του, αφού ο πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) εμφανίστηκε, εκτάκτως, χωρίς προετοιμασία για διεκδίκηση νίκης μένοντας 2ος.

minigp5

Τρίτος ήταν ο επανεμφανισθείς  Νίκος Γεωργόπουλος (ΛΕΜΟΤ, Honda) και 4ος ο  έτερος πρωταθλητής ταχύτητας, ο Αλέξης Παπαγεωργίου που επίσης εμφανίσθηκε έκτακτα για την χαρά της συμμετοχής σε ένα «ωραίο αγώνα» όπως δήλωσε, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα με την πίσω ανάρτηση. Ενθουσιώδης αλλά άτυχος ο Χαλκιδαίος rookie Γιώργος Τσότζολας (ΑΜΛΕΧ, IMR) που έπεσε στον 5ο γύρο.

H, όπως πάντα, χαρούμενη, ζωντανή ατμόσφαιρα στις απονομές του MiniGP Cup πήρε ακόμα περισσότερο χρώμα από τα πρωτότυπα  έπαθλα που πρόσφερε η Blu Café και την ζωντάνια των φρέσκων, ελληνικών χυμών της «Οικογένειας Χριστοδούλου».

Επόμενο ραντεβού για το θεσμό, δόθηκε για τις 3 Ιουλίου, πάλι στο Kartodromo.

minigp6

Θανάσης Χούντρας