Το «City Adventure» της Honda που βασίζεται στη δομή του NC750 εγκαινιάζει μία νέα κατηγορία στα σκούτερ. Είναι σχεδιασμένο για να διαβεί τους χωματόδρομους που καταλήγουν σε κάποια όμορφη, δυσπρόσιτη παραλία και, ταυτόχρονα, να υπερβεί αμέριμνα τα αστικά εμπόδια, γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως «adventure scooter».

Μοιάζει σαν να έχει προκύψει από τις ιδέες των σχεδιαστών και των μηχανικών που επιμελήθηκαν το νέο CRF1000L Africa Twin μετά από μία «παραγωγική» ημέρα στο σχεδιαστήριο.

Στις φωτογραφίες της Honda διακρίνονται οι «εντουράδικες» ζάντες με ακτίνες και on-off ελαστικά tubeless, στοιχεία που πρώτη φορά εφαρμόζονται σε scooter. Οι διαστάσεις των ελαστικών, προδιαθέτουν για τον κυβισμό που δεν θα είναι μικρός καθώς θα πρέπει να κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στα 550 και 750 κ.εκ.

Εξοπλισμένο με 2 δισκόφρενα προδιαθέτει για επιδόσεις που θα τα χρειάζονται κιόλας, όπως και το ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα. Στο τελείωμά του καμαρώνει περήφανα ένα φαρδύ ανοιχτό τιμόνι με τις προστατευτικές χούφτες να ενισχύουν τον «χωμάτινο» χαρακτήρα του.

hondadv03

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το «City Adventure» φαίνεται ότι διαθέτει την απαραίτητη ελάχιστη απόσταση από το έδαφος για απροβλημάτιστες εκτός δρόμου διελεύσεις. Το ψαλίδι δείχνει στιβαρό και η τελική μετάδοση κίνησης γίνεται με αλυσίδα.

Σχεδιαστικά, η εμφάνισή του δείχνει «σκληροτράχηλη», με την «επιθετική» όψη να συμπληρώνεται αρμονικά από την ψηλή ζελατίνα που συμβάλλει στην προστασία του αναβάτη ακόμη και στις χωμάτινες περιηγήσεις.

hondadv04

Αυτός ο «μικρός χαμαιλέοντας» μπορεί να γίνει «σίφουνας» στην οδήγηση μέσα στις ασφυκτικές συνθήκες κυκλοφορίας που επικρατούν στο κέντρο μιας πόλης, καθώς είναι ικανός να κατεβεί σκαλοπάτια και υπόγειες διαβάσεις ενδίδοντας σε νέες εμπειρίες «αστικών περιπετειωδών» (με την έννοια του όρου City Adventure) περιπλανήσεων.

Στην παρουσίαση Τύπου η Honda ανακοίνωσε: «Συμπληρώνοντας την εικόνα της Honda που επιστρέφει, το πρωτότυπο City Adventure προσφέρει μία εντελώς καινούργια ερμηνεία στην έννοια της μοτοσικλετιστικής περιπέτειας.

Μεταφέρει αυτό το πνεύμα της περιπέτειας στην καρδιά της πόλης και υπογραμμίζει τη δέσμευση της Honda να ανακαλύψει νέους δρόμους υλοποιώντας μοναδικές τεχνολογίες για να επαυξήσει και να εμπλουτίσει το lifestyle των πελατών της».

hondadv05

Θανάσης Χούντρας