Ένταση επικράτησε το πρωί της Πέμπτης (10/8) στα Φλόγητα Χαλκιδικής όταν συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στην παραλία προκειμένου να απομακρύνουν τις «κλειδωμένες» ομπρέλες και ξαπλώστρες από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού. Στο σημείο βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Λία Χρισταρά προκειμένου να καταγράψει τα όσα γινόντουσαν.

Ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση του Δήμου να απομακρύνει τις μόνιμες ξαπλώστρες που έχουν στήσει στην παραλία ιδιώτες.

«Αυτά γιατί δεν τα μαζεύουν; Ντροπή σας! Είναι ξεφτιλισμένος ο Δήμαρχος», άρχισε να φωνάζει ένας άνδρας, ξεσπώντας και δείχνοντας με το χέρι του τις ξαπλώστρες που ξήλωσε ο Δήμος από το σημείο.

«Οι ξαπλώστρες οι δικές τους είναι μέσα στη θάλασσα κι εσείς κοιτάτε να διώξετε τη φτωχολογιά. Ντροπή σας κυρία μου, είστε και στην ΕΡΤ», ανέφερε ο άνδρας στη συνέχεια, ξεσπώντας στον αέρα της εκπομπής «Συνδέσεις» και πρόσθεσε: «Είστε ξεφτιλισμένη! Και η ΕΡΤ είναι ξεφτιλισμένη!».

«Υπάρχει ένταση, είναι λογικό. Εμένα δεν είναι δουλειά μου όμως να ξηλώσω τις ξαπλώστρες. Εμείς ήρθαμε για να καλύψουμε τη δράση του Δήμου. Δεν είναι δουλειά μας να δούμε ποιος είναι παράνομος και ποιος όχι», απάντησε από την πλευρά της η Λία Χριστάρα, με την παρουσιάστρια της εκπομπής να σημειώνει πως είναι άδικο να μπαίνει στο στόχαστρο η ΕΡΤ και η δημοσιογράφος.

«Δεν είναι δουλειά κανενός δημοσιογράφου να αποφασίσει τι πρέπει να ξηλωθεί και τι όχι», τόνισε η Χριστίνα Βίδου στον αέρα της εκπομπής «Συνδέσεις».