Λίγο πριν το φινάλε της τηλεοπτικής σεζόν, η παρέα της εκπομπής του Alpha «Super Κατερίνα» άνοιξαν τις πόρτες του πλατό και υποδέχθηκαν τους τηλεοπτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Τετάρτης (14/06). Η Κατερίνα Καινούργιου και οι συνεργάτες της, αφού αποχαιρέτησαν το τηλεοπτικό κοινό ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο, καλωσόρισαν τους δημοσιογράφους στο τηλεοπτικό τους σπίτι.

Καφέδες, αναψυκτικά, γλυκά και αλμυρά εδέσματα προσφέρθηκαν στους «φιλοξενούμενους» λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Ανδρέας Μικρούτσικος ο οποίος μεταξύ άλλων εξέφρασε την εκτίμησή του στην Κατερίνα Καινούργιου για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η ίδια στην πορεία της συνεργασίας τους. Όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής, η Κατερίνα Καινούργιου όταν πρέπει να σχολιάσει σοβαρά θέματα είναι «σιδηρά κυρία» ενώ όταν έρχεται η στιγμή του σχολιασμού του Survivor εκείνη ασχολείται με το κινητό της. Η παρουσιάστρια εξήγησε πως τη φετινή σεζόν το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ είναι ένα πρόγραμμα που δεν της αρέσει τη φετινή σεζόν και δεν της προκαλεί το ενδιαφέρον.

Μετά τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο ένας μετά τον άλλον, οι συνεργάτες του Super Κατερίνα είπαν δυο λόγια για την συνεργασία τους τόσο με την Κατερίνα Καινούργιου όσο και για την σεζόν που φτάνει στο τέλος της.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος «πάγωσε» την Κατερίνα Καινούργιου

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πουλόπουλος «πάγωσε» την Κατερίνα Καινούργιου όταν θέλησε να προχωρήσει σε μια αποκλειστική αποκάλυψη. Ποια ήταν αυτή; Ο Γιάννης Πουλόπουλος «αποκάλυψε» πως την ερχόμενη σεζόν δεν θα βρίσκεται στο Super Κατερίνα καθώς θα πάρει μεταγραφή για το Star Channel προκειμένου να συμμετάσχει ως παίκτης στο Fame Story με απώτερο σκοπό μελλοντικά να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Φυσικά, ο δημοσιογράφος βρήκε την ευκαιρία να πειράξει την παρουσιάστρια και κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κάτι ακόμα που αποκάλυψε ο Γιάννης Πουλόπουλος για την Κατερίνα Καινούργιου είναι πως φροντίζει για όλους τους συνεργάτες της και δεν διστάζει να τους κάνει δώρα ώστε να τους χαροποιήσει.

«Ο ρόλος και η έννοια της ψυχαγωγικής εκπομπής για όλα τα κανάλια, έχει αλλάξει»

Η Κατερίνα Καινούργιου, στην συνέχεια μίλησε στο Newsbeast και κάνοντας μια αποτίμηση της τηλεοπτικής σεζόν που φτάνει στο τέλος της είπε πως: «Μια πάρα πολύ δύσκολη τηλεοπτική σεζόν, για όλους με πολλά κοινωνικά γεγονότα τα οποία σε κάνουν να σκέφτεσαι “δεν γίνεται να λες ότι παρουσιάζω μια ψυχαγωγική εκπομπή… Δεν είναι ψυχαγωγική με όλα αυτά που συμβαίνουν”. Και όμως, ο ρόλος και η έννοια της ψυχαγωγικής εκπομπής για όλα τα κανάλια, έχει αλλάξει. Είναι εκπομπές που περιέχουν τα πάντα. Κοινωνικά θέματα, ψυχαγωγία, reality, πολιτικά θέματα. Στον τρόπο με τον οποίο χειριστήκαμε τα θέματα αυτά, με την ομάδα και τον Θέμη Μάλλη θεωρώ πως βγήκαμε νικητές και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Νικητές όχι μόνο στα νούμερα. Άσε τα νούμερα. Νικητές στον τρόπο που χειριστήκαμε κάποιες καταστάσεις. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και ένα πολύ ωραίο feeling για μένα».

Την «παρασύρουν» τα νούμερα τηλεθέασης; «Ναι! Δεν θα πεθάνω αλλά αν δω ότι κάτι συστηματικά δεν πάει καλά θα το αλλάξω» παραδέχθηκε η Κατερίνα Καινούργιου.

«Ποτέ δεν “κρατάω” τα συναισθήματά μου. Αυτό που νιώθω θα το πω»

Η πρωινή ζώνη, είθισται να χαρακτηρίζεται με τον όρο «ψυχαγωγική». Είναι όμως έτσι; «Μπορεί να λέμε το 08:00 – 13:00 του Alpha είναι ψυχαγωγικό αλλά δεν είναι. Σκέψου ότι και το Happy Day περιέχει τα πάντα. Και μετά και εμείς το ίδιο. Έχουμε τα πάντα. Δεν μπορείς να βλέπεις πρώτο θέμα παντού τον παιδόφιλο και εμείς να είμαστε στον κόσμο μας» τόνισε η παρουσιάστρια του Alpha.

Αρκετές φορές, η Κατερίνα Καινούργιου έχει εκφράσει δημόσια τα συναισθήματά της για θέματα της επικαιρότητας. Γεγονός που έχει προκαλέσει επικρίσεις προς το πρόσωπό της. Πώς αντιδρά εκείνη; Θα συνεχίσει να δείχνει στον «αέρα» το πώς νιώθει ή θα σταματήσει να λέει την άποψή της;

«Όχι, δεν κρύβω τα συναισθήματά μου στον “αέρα”. Επειδή ζούμε σε ένα κράτος που έχουμε δημοκρατία αλλά υπάρχει και ένα νομοθετικό πλαίσιο, προσέχω τι θα πω. Πολλές φορές σε μια παρέα όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο εκφραζόμαστε πολύ ακραία. Τηλεοπτικά όμως πρέπει να είσαι λίγο προσεκτικός στο τι θα πεις. Αλλά ποτέ δεν κρατάω τα συναισθήματά μου. Αυτό που νιώθω θα το πω. Και έχω διαφωνήσει με τους συνεργάτες μου και με τον Θέμη Μάλλη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καινούργιου.

«Θα συνεχίσω να λέω την άποψή μου. Δεν φοβάμαι. Αν κρίνω κάποια φορά ότι κάπου έχω τοποθετηθεί λάθος και έχω αδικήσει κάποιον, θα ζητήσω και συγγνώμη. Όλοι λέμε την άποψή μας. Δεν πιστεύω στις παλιές σχολές παρουσιαστών που η παρουσιάστρια έπρεπε να είναι μια ωραία που δίνει πάσες στους άλλους. Εγώ λέω την άποψή μου και αυτού του είδους οι παρουσιαστές μου αρέσουν. Και στην Αμερικανική τηλεόραση που βλέπω πολλές φορές, αυτούς τους παρουσιαστές θα παρακολουθήσω» τόνισε η παρουσιάστρια.

«Ίσως μερικές φορές, θα έπρεπε να ήμουν πιο στημένη, να έχω προστατεύσει τον ίδιο μου τον εαυτό»

Η πρωινή ζώνη είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των τηλεοπτικών σταθμών. Όπως χαρακτηριστικά είπε η Κατερίνα Καινούργιου: «Το 10:00 – 13:00 είναι μια ζώνη που περιέχει τα πάντα. Και εγώ είμαι δημοσιογράφος, έχω τελειώσει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό αλλά δεν το φωνάζω. Τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τους γνωρίζω, εννοείται. Αλλά κάνω κάτι τελείως διαφορετικό. Σε όποιον αρέσει. Κοιτάω τι “παίζει” και απέναντι και έχω και άποψη. Κάποιους τους προτιμώ περισσότερο και κάποιους λιγότερο. Τη Φαίη Σκορδά και την Μπέττυ Μαγγίρα τις εκτιμώ και τις συμπαθώ. Τον Γιώργο Λιάγκα δεν τον γνωρίζω αλλά θεωρώ πως είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος και πως έχει σώσει τον εαυτό του από καταστάσεις που άλλοι αυτή την στιγμή μπορεί να ήταν στην αφάνεια. Είναι ευφυής».

Η απάντηση στις κατηγορίες για στημένους καυγάδες στον «αέρα»

«Τίποτα δεν είναι στημένο. Και γενικά όποιος δει εμένα και παρακολουθήσει την πορεία μου θα καταλάβει ότι το μόνο που δεν είμαι είναι στημένη. Ίσως μερικές φορές, θα έπρεπε να ήμουν πιο στημένη, να έχω προστατεύσει τον ίδιο μου τον εαυτό» απαντά η Κατερίνα Καινούργιου σε όσους κατηγορούν εκείνη και τους συνεργάτες της πως στήνουν καυγάδες στον «αέρα» προκειμένου να κάνουν υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.