Στην τελική ευθεία έχει μπει το MasterChef και στο νέο επεισόδιο της Πέμπτης (25/5) όλα έμελλε να κριθούν στις λεπτομέρειες. Ο Νίκος Τράκας είναι ο πρώτος διαγωνιζόμενος που εξασφάλισε μια θέση στην τελική τριάδα του διαγωνισμού μαγειρικής.

Τους άλλους τέσσερις, τον Γιώργο Πορφύρη, τον Άγγελο Τσιγκάκο, τον Αλέξανδρο Αντωνελάκη και τη Μαρία Μπέη, τους περίμενε ένα άκρως απαιτητικό Τεστ Δημιουργικότητας.

Οι φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα γαστρονομικό πιάτο με βασικό υλικό τον αρακά. «Ένα υλικό που χθες έπαιζε έναν δεύτερο ρόλο, σήμερα θα είναι ο πρωταγωνιστής του Τεστ Δημιουργικότητας», τους είπε ο Πάνος Ιωαννίδης και στη συνέχεια έκανε τα αποκαλυπτήρια.

Ο/Η δημιουργός του καλύτερου πιάτου θα κέρδιζε το δεύτερο εισιτήριο για τη χρυσή τριάδα του MasterChef. Οι υπόλοιποι θα είχαν μια τελευταία ευκαιρία, παίρνοντας μέρος σε δοκιμασία αντιγραφής.

Η Μαρία Μπέη μεγάλη νικήτρια του Τεστ Δημιουργικότητας

Οι κριτές είχαν δύσκολο έργο, καθώς όπως σχολίασαν τα πιάτα των διαγωνιζόμενων ήταν αντάξια του επιπέδου που βρίσκονται.

Την πιο δυνατή προσπάθεια είχε η Μαρία Μπέη με τον Αλέξανδρο να είναι φανερά απογοητευμένος με το αποτέλεσμα, καθώς θεωρούσε τη δική του πιο δημιουργική.

«Δύο πιάτα που πραγματικά με είχαν στοιχειώσει τα ξόρκισα με αυτήν την επιτυχία μου σήμερα, απέναντι κιόλας σε βουνά», σχολίασε αρχικά η Μπέη και στη συνέχεια πανηγύρισε τη νίκη της με ένα τραγούδι.

Πιάτο αντιγραφής που απαιτεί μαγειρική αντίληψη

Γιώργος Πορφύρης, Άγγελος Άγγελος Τσιγκάκος και Αλέξανδρος Αντωνελάκης φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και για ακόμα μια φορά άνοιξαν την πόρτα της κουζίνας του MasterChef 2023.

Οι τρεις άντρες κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων που έφερε την υπογραφή του διακεκριμένου σεφ Βασίλη Μουρατίδη. «Μοσχαρίσια γλυκάδια με κρέμα καρότου»: Ένα πιάτο που απαιτούσε μαγειρική αντίληψη και συγχρονισμό πολλών παρασκευών.

Αποχώρηση «βόμβα» στο MasterChef 2023 – Έφυγε ο Γιώργος Πορφύρης

Και οι τρεις διαγωνιζόμενοι του MasterChef γνώριζαν καλά πως ακόμα και η παραμικρή αστοχία θα μπορούσε να στοιχίσει σε κάποιον την είσοδό στην τελική τετράδα. Όπως και έγινε.

Ύστερα από την δοκιμή και των τριών πιάτων, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τον καλεσμένο τους, Βασίλη Μουρατίδη βρέθηκαν απέναντι από τους διαγωνιζόμενους για να τους ανακοινώσουν τις βαθμολογίες τους. Καθ’ όλα ήρεμοι στον εξώστη παρακολουθούσαν τη διαδικασία η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας.

Ο πρώτος που κατάφερε να ανέβει στον εξώστη ήταν ο Άγγελος που συγκέντρωσε 36 βαθμούς, ακολούθησε ο Άγγελος με 32 και ο Γιώργος Πορφύρης με μόλις 28 βαθμούς ήταν αυτός που είδε την πόρτα της εξόδου.

«This is the end chefs. Ήταν η δεύτερη φορά στο παιχνίδι και δεν πίστευα ότι θα το ξαναζούσα. Τελικά όμως πώς τα φέρνει η ζωή και ξανά έζησα κάτι, το οποίο ήταν η μεγαλύτερη εμπειρία γενικά που έχω ζήσει ποτέ. Θα μου λείψει το παιχνίδι, κάθε στιγμή είναι εικόνες και γεύσεις, ένα πακέτο εμπειριών και συναισθημάτων. Θα ήθελα να δω στον τελικό τη Μαρία Μπέη και τον Αλέξανδρο. Θα ήθελα να το κερδίσει η Μαρία. Σίγουρα ήθελα παραπάνω. Στόχος μου ήταν ο τελικός, αλλά δεν θέλω να το βλέπω εγωιστικά. Μέχρι εδώ ήταν το MasterChef για μένα. Φεύγω γεμάτος και με χαμόγελο», ήταν τα πρώτα λόγια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.