Αλλαγές στο πρόγραμμα των καναλιών φέρνει η λαμπερή στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ στο Λονδίνο, καθώς θέλουν να καλύψουν το ιστορικό γεγονός που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο για πρώτη φορά μετά από περίπου 70 χρόνια.

Στο MEGA, στις 12.45, θα ξεκινήσει ειδική εκπομπή με τη Μαριλένα Γεραντώνη. Ο απεσταλμένος Ζήσης Μούσιος, όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο και εκλεκτοί καλεσμένοι θα μεταφέρουν και θα σχολιάσουν τα όσα θα συμβούν.

Το OPEN, από τις 13.30 έως τις 15.00, θα προβάλλει έκτακτη ενημερωτική εκπομπή. Η Νίνα Καραμήτρου και όλο το δημοσιογραφικό team αναλαμβάνει δράση, με ζωντανές συνδέσεις και καλεσμένους στην Αθήνα και το Λονδίνο.

O ΣΚΑΪ καταγράφει από το πρωί λεπτό προς λεπτό όλες τις λεπτομέρειες της εντυπωσιακής τελετής μέσα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων σε συνεχή ροή μετάδοσης. Στις 09.50, «Οι Δεκατιανοί», Γιάννης Πιτταράς και Γιώργος Γρηγοριάδης, θα ξεκινήσουν τη μετάδοση της ιστορικής στέψης με τις αφίξεις των προσκεκλημένων στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Στις 12.00, η εκπομπή «Γεια σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου θα μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία του τελετουργικού και τη βασιλική πομπή προς το Αββαείο. Αμέσως μετά, στις 13.50, τη σκυτάλη παίρνει ο Μάρκος Δεϊμέζης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων ενώ στις 14.30 θα μεταδοθεί η έκτακτη εκπομπή «Η Στέψη του Καρόλου» με τη Λένα Φλυτζάνη. Όλες οι εξελίξεις από τη Βρετανική πρωτεύουσα, οι πληροφορίες για τη φαντασμαγορική τελετή, η παρουσία προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, η βασιλική πομπή, η ιστορική στέψη, το πρωτόκολλο αλλά και οι αντιδράσεις των χιλιάδων πολιτών σε ζωντανές συνδέσεις με τον Θανάση Γκαβό από το Λονδίνο.

Στο μέτωπο του ΑΝΤ1, η Μαρία Σαράφογλου θα βρίσκεται στην έκτακτή ενημερωτική εκπομπή που θα ξεκινήσει στις 12.00 με καλεσμένους να δίνουν το «παρών» όπως η Χριστίνα Πολίτη και ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Στην ίδια λογική θα κινηθεί και η ΕΡΤ, ενώ στις 16.00 θα προβάλει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου – Ο άνθρωπος πίσω από το Στέμμα». Η σειρά παρουσιάζει σημαντικά στιγμιότυπα από την παιδική ηλικία του βασιλιά, τη βασιλική εκπαίδευση που έλαβε, τα μαθητικά του χρόνια, τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του, τις πανεπιστημιακές σπουδές του, τον ρόλο του ως πρίγκιπα της Ουαλίας. Είναι το πρώτο και μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που προβάλλει τη βασιλική οικογένεια, τον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα και τα προβλήματα με τους παπαράτσι. Θα γνωρίσουμε τον Κάρολο μέσα από τους ρόλους του ως πατέρα, ως αρχηγού της Εκκλησίας, Αρχηγού των Στρατιωτικών Δυνάμεων, ενώ θα μάθουμε και για το τεράστιο έργο του οργανισμού που έχει ιδρύσει, τον Prince Trust. Το ντοκιμαντέρ κλείνει με το μήνυμα του βασιλιά για τον τρόπο που προτίθεται να κυβερνήσει.

Όσον αφορά στο STAR και τον ALPHA, οι τρέχουσες εκπομπές και τα δελτία με ζωντανές συνδέσεις θα καλύψουν το γεγονός.