Ο κυρ Νίκος και η Πελαγία δεν μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά και την απουσία της Ερμιόνης. Ο Άλκης προσπαθεί να κερδίσει ξανά την Ελπίδα και ο Λούης με τον Άγγελο και τον Αχιλλέα συνειδητοποιούν ότι πλέον οι πράξεις τους έχουν συνέπειες.

Τα γεγονότα τρέχουν και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές για την οικογένεια Αντωνοπούλου στο διπλό επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια», που θα προβληθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, στις 22:00.

Επεισόδιο 50 – «Ζωή με χρώμα»: Η χρονιά του 1979, μπαίνει με τη βαριά απουσία της γιαγιάς Ερμιόνης. Όλοι προσπαθούν να βρουν μια αφορμή να ελπίσουν σε καλύτερες μέρες, να προσθέσουν στη ζωή τους λίγο χρώμα. Αφορμή είναι η τηλεόραση που μεταδίδει πια έγχρωμα. Κι ενώ ο Άλκης προσπαθεί να κερδίσει ξανά την Ελπίδα, η αναπάντεχη επιστροφή της Ρούλας στη γειτονιά, θυμίζει τις παλιές μέρες. Η απανωτές ανακρίσεις της για την Ερμιόνη βάζουν τον Άγγελο σε ανησυχία, τη στιγμή που ο κυρ Νίκος και η Πελαγία, δεν μπορούν να αντέξουν τη μοναξιά και την απουσία της Ερμιόνης. Η Νανά ζηλεύει τη Γιώτα και βάζει πόστα τον Δημήτρη, ενώ ο Παπαδόπουλος, ξεφουρνίζει τη μία μπίζνα μετά την άλλη. Τα παιδιά απορροφημένα στον δικό τους κόσμο και στους έρωτές τους, ζουν όλοι μαζί το θαύμα της Ζαμπέτας που ανταποκρίνεται στον έρωτα του Λούη.

Επεισόδιο 51- «Έγκλημα και τιμωρία»: Τελευταία χρονιά του σχολείου και τόσο η Άννα όσο και η Ζαμπέτα, έχουν στρωθεί στο διάβασμα σε αντίθεση με τα αγόρια που σκοτώνουν την ώρα τους στο μπιλιαρδάδικο και στα καφενεία. Ο Λούης πείθει τον Άγγελο και τον Αχιλλέα να πάνε σε σινεμά με αισθησιακές ταινίες στην Ομόνοια αλλά, προκειμένου να μπουν, πλαστογραφούν τις προσωρινές ταυτότητές τους. Μια έφοδος της Αστυνομίας, κάνει τα παιδιά να καταλάβουν πως πλέον οι πράξεις τους έχουν επιπτώσεις. Η απεργία των ταχυδρομικών υπαλλήλων, δεν είναι δυστυχώς αρκετή για να αποφύγουν οι Αντωνόπουλοι τις επιπτώσεις των χρεών τους για το σπίτι. Η Νανά εξακολουθεί να είναι εκνευρισμένη με τη στάση του Δημήτρη που δεν απολύει τη Γιώτα ενώ ο παπα-Θόδωρας απογοητεύεται από την ματαίωση ενός ταξιδιού…