Ο Μανώλης κάνει μια τυχαία γνωριμία που δεν τον αφήνει αδιάφορο, ο Ανδρέας τα βρίσκει σκούρα με τον καινούργιο κρατούμενο των φυλακών, και η Μαρία έχει να αντιμετωπίσει τα ερωτήματα της κόρης της, Σοφίας, που αφορούν το παρελθόν που της έχουν κρύψει.

Το επόμενο επεισόδιο της σειράς «Μια νύχτα του Αυγούστου» αναμένεται γεμάτο καθηλωτικές εξελίξεις. Το τρίτο επεισόδιο της σειράς της ΕΡΤ1 «Μια νύχτα του Αυγούστου», θα μεταδοθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 22:00.

Αναλυτικά την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 22:00 θα δούμε πως: Οι συναντήσεις της Μαρίας με τον Ανδρέα συνεχίζονται, αλλά ένας καινούργιος κρατούμενος των φυλακών, ο Μάρκος, κάνει τη ζωή του Ανδρέα δύσκολη. Η σύγκρουσή τους κλιμακώνεται επικίνδυνα μέρα με τη μέρα και γίνεται ανεξέλεγκτη. Η Μαρία, από την άλλη, έρχεται αντιμέτωπη με τα ερωτήματα της κόρης της, Σοφίας, που αφορούν το παρελθόν που της έχουν κρύψει. Η Μαρία, για πρώτη φορά, μιλάει στη Σοφία για τη Σπιναλόγκα. Στο μεταξύ, στον Πειραιά, ο Μανώλης γνωρίζει τυχαία μια νεαρή γυναίκα της Τρούμπας, τη Ρηνιώ, ενώ παράλληλα δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη ενός άγνωστου κοριτσιού που ζητάει τη βοήθειά του. Μια αναπάντεχη φιλία αρχίζει να γεννιέται ανάμεσα στην Αγάθη και μια παλιά ιερόδουλη, τη Γιώτα.