Τελευταίο επεισόδιο της εβδομάδας στο Survivor ήταν αυτό της Πέμπτης (16/6) και οι παίκτες σχολίασαν αρχικά το συμβούλιο της Τετάρτης (15/6), με τη στρατηγική, τις κλίκες και τις κατευθυνόμενες ψήφους να είναι ψηλά στην ατζέντα συζήτησης μιας κι όλοι θέλουν να φτάσουν στην τετράδα του τελικού. O Άρης δήλωσε πως με την πρώτη ευκαιρία θα θελήσουν να τον βγάλουν στον τάκο στο Survivor και πως δεν θα τους κάνει τη χάρη. «Μόλις χάσω ασυλία θα είμαι υποψήφιος, δεν θα τους το κάνω εύκολο» δήλωσε χαρακτηριστικά, με τον Σπύρο Μαρτίκα να τον «καρφώνει» χωρίς αναισθητικό, αποκαλύπτοντας το – κατά τη γνώμη του – σχέδιο του ποδοσφαιριστή για το υπόλοιπο του παιχνιδιού και την τελική τετράδα: «Θέλει να φτάσει στον τελικό με διαχειρίσιμα άτομα» είπε μεταξύ άλλων.

Οι παίκτες ρίχτηκαν στη μάχη για το τελευταίο έπαθλο φαγητού της εβδομάδας και όλοι ήθελαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν την νίκη στην ομάδα τους. Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος υπήρξε ένας τραυματισμός στο κεφάλι, αυτός του Νίκου Γιάννη, αλλά ευτυχώς για τον παίκτη δεν ήταν κάτι το πολύ σοβαρό, αφού συνέχισε μετά από λίγο την προσπάθειά του.

«Ζάντα» ο φαρμακοποιός με το έπαθλο: «Γιώργο πήγα στην τουαλέτα και δάκρυσα, αλλά δεν τα κατάφερα… ήθελα ζούγκλα»

Η κόκκινη ομάδα ήταν αυτή τελικώς που κέρδισε το έπαθλο στο Survivor.

Με την επιστροφή τους γύρισαν για τα παιχνίδια της Καραϊβικής, και ο Σπύρος Μαρτίκας έδωσε ρέστα στις περιγραφές.

Το έπαθλο τα είχε όλα, βίλα, φαγητό, γλυκά και επίσκεψη σε κανονική τουαλέτα.

Βέβαια τόσους μήνες στη ζούγκλα είναι δύσκολο να επισκεφθείς τουαλέτα και να νιώσεις άνετα, αλλά η ατάκα του Σπύρου, δεν γίνεται παρά να γραφτεί στην ιστορία «Γιώργο μέθυσα. Γιώργο πήγα στην τουαλέτα. Γιώργο είδα λεκάνη και δάκρυσα. Άστραφτε, αλλά δεν τα κατάφερα… ήθελα ζούγκλα».

Η Ασημίνα πέταξε το «δηλητήριό» της στην κόκκινη ομάδα – Την έστησε στον τοίχο ο Μαρτίκας

Στο τέλος του αγωνίσματος η Ασημίνα συνεχάρη την κόκκινη ομάδα για τη νίκη της, λέγοντας πως ήταν καλύτερη, κι έκανε ένα σχόλιο αρκετά καυστικό.

Ένα σχόλιο που η ίδια ενδεχομένως να μην είπε κακοπροαίρετα, όμως ακούστηκε ακριβώς έτσι.

Η παίκτρια της μπλε ομάδας είπε πως συνήθως ο παίκτης που φεύγει είναι πάντα στην ομάδα που έχει κερδίσει το έπαθλο, και εκείνη το βρήκε καρμικό.

Οι «κόκκινοι» από την άλλη θεώρησαν κακό το σχόλιό της, και όπως ήταν αναμενόμενο ο Σπύρος Μαρτίκας την έστησε στον τοίχο.

Ο Ταλάντσεβ αποχώρησε από το παιχνίδι – Οι παίκτες δεν πίστευαν στ’… αυτιά τους

Η βραδιά είχε φυσικά και αποχώρηση. Η εβδομάδα ξεκίνησε με ανατροπές και νέα δεδομένα καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Λιανός, το Survivor πλέον γίνεται ατομικό όσον αφορά την ασυλία. Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση και χειρότερος παίκτης αγωνιστικά ήταν για άλλη μια φορά ο συνήθης ύποπτος Σπύρος Μαρτίκας, ο οποίος βρέθηκε για ενδέκατη φορά στον τάκο. Τον Σπύρο ακολούθησε η Ασημίνα Χατζηανδρέου, η οποία έχει πέσει αρκετά αγωνιστικά. Βέβαια, το γεγονός αυτό μόνο τυχαίο δεν το βρήκε η Ασημίνα, αφού ισχυρίστηκε πως υπάρχει σχέδιο απέναντί της για να τη διώξουν από το παιχνίδι απέναντι από τον Σπύρο.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε το τρίτο Συμβούλιο του Νησιού στο Survivor κι από αυτό δεν προέκυψε ακόμα ένας υποψήφιος αλλά δύο. Συγκεκριμένα, ο Στάθης Σχίζας κι ο Γιώργος Ταλάντσεβ ισοβάθμισαν με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι προς αποχώρηση να είναι τέσσερις. Μάλιστα ο Στάθης αντέδρασε, θεωρώντας πως αυτό ήταν τακτική της Ασημίνας ούτως ώστε το τηλεοπτικό κοινό να έχει περισσότερες επιλογές σε σχέση με τον παίκτη που δεν θέλει πλέον στο παιχνίδι.

Η ώρα της ανακοίνωσης έφτασε το Survivor κι όπως ανέφερε ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιανός, ο παίκτης που αποχωρεί από τον Άγιο Δομίνικο και θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είναι ο Γιώργος Ταλάντσεβ.

Κι ενώ όλοι πίστευαν πως ο παίκτης που θα φύγει είναι η Ασημίνα, τα προγνωστικά ανατράπηκαν.

Από νωρίς που κυκλοφορούσαν τα spoiler έδιναν εκτός παιχνιδιού τον Τάλα, κάτι που ομολογουμένως κανείς δεν περίμενε καθώς ο Γιώργος ήταν από τους πιο δυνατούς παίκτες του Survivor.

Η ανακοίνωση πάγωσε το αίμα της παρέας Άρη-Μαίη-Τάλα-Ασημίνα, ήταν όμως αληθινή.

Ο Σπύρος Μαρτίκας παρέμεινε για ακόμη μια φορά κάνοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού Survivor.

«Ο προκάτοχος μου έσπαγε τα ρολόγια, εγώ σπάω τα ρεκόρ», είπε ο φαρμακοποιός.