Νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box ήταν o Νικήτας Μπατσικούρας και είχε στο επεισόδιο της Τρίτης (29/3) στο MasterChef στη διάθεσή του το σημαντικό πλεονέκτημα στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, που αυτή τη φορά ήταν και η τελική δοκιμασία του φετινού Silver Award.

Στο τέλος της μέρας, ο νικητής της δοκιμασίας κέρδισε 10.000 ευρώ και δυστυχώς αυτός με τη χειρότερη προσπάθεια αποχώρησε από τον διαγωνισμό. Το ζητούμενο της δοκιμασίας, αυτή τη φορά, ήταν τρία πιάτα, που έκρυβαν όμως μια σημαντική ιδιαιτερότητα στην εκτέλεση και την παρουσίασή τους.

Οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2022 ένα αγαπημένο και, όπως θα έλεγαν οι ίδιοι, «άχαστο» δίδυμο. Ο νικητής Σταύρος Βαρθαλίτης και ο φιναλίστ Σταυρής Γεωργίου από το MasterChef 2020, επέστρεψαν στην κουζίνα για να δοκιμάσουν και να κρίνουν, μαζί με τους τρεις chef κριτές, τις προσπάθειες των διαγωνιζομένων.

Τρία ολοκληρωμένα πιάτα με τον χρόνο στο MasterChef 2022 να είναι περιοριστικός, δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τους διαγωνιζόμενους.

Ειδικά όταν αυτά τα τρία πιάτα θα έκριναν την παραμονή τους στο διαγωνισμό αλλά και την κατάκτηση του επάθλου των 10.000 ευρώ.

Η Καλλιόπη έκανε μια καλή προσπάθεια, ωστόσο αυτη του Μάριου ήταν ελλειπής και απογοητευτική, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος μπροστά τους σεφ. Παρόλα αυτά το σεβίτσε του ήταν εξαιρετικό, σύμφωνα με τον Σωτήρη Κοντιζά.

Όταν έφτασε η σειρά της Φανής, ο Σταυρής της είπε ότι του αρέσει, εννοώντας μαγειρικά, όμως τα πειράγματα δεν έλειψαν. Η προσπάθειά της κρίθηκε εξαιρετική από όλους τους κριτές.

Όσον αφορά στην Ελισάβετ, ο Σταυρής βρήκε ένα στοιχείο που δεν τρώγεται, ενώ συνολικά η προσπάθειά της κρίθηκε ως καλή και τίμια.

Δύο στα τρία για τον Τζόναθαν, καθώς το δεύτερο πιάτο του με τον τόνο, δεν άρεσε. Η προσπάθεια του Σταύρου δεν ήταν για 90 λεπτά, ενώ και οι τεχνικές του είχαν πολλά λάθη.

Τα πιάτα του Βασίλη άρεσαν εμφανισιακά, ωστόσο το πρώτο ήταν πικρό, ενώ το ριζόγαλο χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό.

Ο Νικήτας έφερε μπροστά από τους κριτές τρία πιάτα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους από άποψη στησίματος, όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Το γλυκό του, παρά την εμφάνιση, ήταν εξαιρετικό. Η φάβα του ήταν μέτρια και το ψάρι παραψημένο.

Η συζήτηση γύρω από τα πιάτα του Πάνου είχαν να κάνουν με το σου στο γλυκό και αν αυτό θα είναι καλύτερο από εκείνο του Σωτήρη Κοντιζά. Η πάπια δεν άρεσε στον σεφ, ενώ στον Πάνο Ιωαννίδη δεν άρεσε ότι η σάλτσα επαναλήφθηκε σε δύο πιάτα.

Ο Νίκος μπήκε χωρίς άγχος στην τραπεζαρία. Το μόνο του άγχος ήταν να κερδίσει στο γλυκό, σε σύγκριση με αυτό του Πάνου. Μάλιστα, ο φίλος του, του είχε δώσει μια ζωγραφιά για γούρι, την οποία έδειξε στους κριτές. Το χτένι με τη μελιτζάνα άρεσε, ενώ από τα άλλα δύο πιάτα ήθελαν κάτι παραπάνω οι κριτές.

Ο Γιάννος μίλησε για το blackout του στους σεφ, ωστόσο θα μπορούσε να είχε κάνει το κάτι παραπάνω, όπως είπε ο ίδιος. Ο διαγωνιζόμενος σπατάλησε 20 λεπτά για να μαγειρέψει, ωστόσο αυτό εμφανισιακά δεν φάνηκε. Τα πιάτα του αποθεώθηκαν και από τους πέντε κριτές. «Μία από τις υποψήφιες προσπάθειες για να κερδίσει», είπε ο Πάνος Κουτσόπουλος.

Τα πιάτα του Χριστόφορου είχαν γεύση. «Είναι μερακλής», είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Το γιαχνί ήταν εξαιρετικό και το ριζόγαλο ήταν νόστιμο.

Στις καλές προσπάθειες βρέθηκαν ο Γιάννος και η Φανή. Νικητής του Silver Award αναδείχθηκε ο Γιάννος, ο οποίος πήρε και τις 10.000 ευρώ.

Τα χειρότερα πιάτα τα είχαν ο Σταύρος Λορέντζος και ο Μάριος Λιόλιος.

«Πολύ ζόρικη, πολύ τρέξιμο! Ήταν μία πολύ δύσκολη δοκιμασία. Αν έχανες κάτι θα είχες πρόβλημα!» είπε αρχικά ο Μάριος στον Πάνο Ιωαννίδη και τότε με χιούμορ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σχολίασε: «Ακούστηκε λίγο απειλητικό αυτό!».

Τελικά, οι κριτές αποφάσισαν να αποχωρήσει ο Σταύρος και ο Μάριος να περάσει στους 11! «Δεν μπορώ να το πιστέψω» είπε ο Μάριος.

Από την πλευρά του ο Σταύρος δήλωσε: «Ήταν μέχρι εδώ… Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να πάω παρακάτω, πνευματικά πιο πολύ!». Τόσο η Φανή Ζιώγα όσο κι η Ελισάβετ Κοντοκώστα ξέσπασαν σε δάκρυα που έχασαν από το παιχνίδι τον καλό τους φίλο.

Πώς αντέδρασε το Twitter με τα αποτελέσματα της βραδιάς