Η κόκκινη ομάδα με νέο αρχηγό την Ελπίδα Μορφούλη και η μπλε ομάδα με νέο αρχηγό τον Νικήτα Μπατσικούρα, έφτασαν στο επεισόδιο της Πέμπτης (24/3) στο MasterChef στο συμβούλιο για να μάθουν το αποτέλεσμα της Ομαδικής Δοκιμασίας.

Και οι δυο ομάδες έδωσαν τον καλύτερο μαγειρικό τους εαυτό, έχοντας ως στόχο και επιθυμία να ευχαριστήσουν τους ξεχωριστούς παραλήπτες των γευμάτων τους.

Μια ομάδα όμως κατάφερε να οργανωθεί και να μαγειρέψει καλύτερα και να ανακηρυχθεί νικήτρια. Κατάφερε έπειτα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, η μπλε ομάδα να κερδίσει ή συνεχίζει να απολαμβάνει τη χαρά της νίκης η κόκκινη ομάδα;

Με βαθμολογία 38/40 έναντι 24/40, οι παίκτες των Μπλε κέρδισαν τελικά την ομαδική δοκιμασία και φυσικά χάρηκαν.

Τους νικητές περίμενε μια όμορφη βραδιά παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη και ένα ακόμη αγαπημένο πρόσωπο του MasterChef, τον Σελίμ Σελτζούκ, στο εστιατόριο του “Selim Bey”.

«Σεφ, ο Γρηγόρης μου λείπει πολύ»: Ποιος το είπε για τον πρώην παίκτη;

«Ο Γρηγόρης ήταν το φιλαράκι μου, ήρεμη δύναμη. Και η Ελπίδα δούλεψε σαν τον Γρηγόρη, έχουμε χτίσει καλά θεμέλια», απάντησε ο Νίκος στην ερώτηση του Σωτήρη Κοντιζά, αν λείπει ο Γρηγόρης από την ομάδα των «Κόκκινων».

Για την απουσία του Γρηγόρη μίλησε κι ο Μάριος, ο οποίος απάντησε στον σεφ: «Εμένα μου λείπει ο Γρηγόρης σεφ. Γενικά το πρόσωπό του τώρα τις δύο ημέρες που ξυπνάω μου λείπει… Εννοείται πώς μου λείπει ο Γρηγόρης σεφ!».

Ο Γιάννος με τη σειρά του στην κάμερα είπε:

«Είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις τον Γρηγόρη. Έδινε μια ασφάλεια διαφορετική», ενώ ο Μάριος ανέφερε πως του λείπει πολύ.

«Νικήτα, ευχαριστημένος από την ομάδα;», ρώτησε ο κριτής και τον αρχηγό των «Μπλε», με εκείνον να απαντάει θετικά, επισημαίνοντας πως του αρέσει το γεγονός πως στην ομάδα δεν υπάρχουν εντάσεις.

Θυμίζουμε ότι πριν τον αρχηγό των «Κόκκινων», τον Γρηγόρη, είχε αποχωρήσει κι ο αρχηγός των «Μπλε», ο Δημήτρης ή αλλιώς… Μπόμπαινας.

Την ίδια ερώτηση δέχτηκε και η μπλε ομάδα για την απουσία του «Μπόμπαινα» ως αρχηγού με τον Βασίλη να απαντά πως δεν έλειψε σε κανέναν.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Σωτήρης Κοντιζάς ενημέρωσε τους παίκτες της κόκκινης ομάδας πως η αρχηγός τους, η Ελπίδα είχε ένα πλεονέκτημα. Αυτό ήταν να υποδείξει ποιος από τους «Κόκκινους» θα ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση. «Εγώ θα είμαι σεφ», ανακοίνωσε η Ελπίδα βγάζοντας τον εαυτό της στον τάκο.

Ο Μάριος κέρδισε την ασυλία, αλλά πλάνταξε στο κλάμα

Οι υπόλοιποι παίκτες –εκτός από τον Γιάννο που έχει την κάρτα ασυλίας- διαγωνίστηκαν για την ασυλία.

Τζόναθαν και Μάριος μονομάχησαν στο φινάλε. Τα πιάτα που ετοίμασαν οι δύο παίκτες για τους κριτές ήταν άψογα, όμως με μικρές διαφορές, εκείνο που «έκλεψε» την παράσταση ήταν του Μάριου.

Ο Μάριος κέρδισε την ασυλία και μαζί με την Ελπίδα και τον Γιάννο δεν μπορεί να ψηφιστεί στην ψηφοφορία για τους υποψήφιους προς αποχώρηση, αλλά μόνο να ψηφίσει.

Ο Μάριος αν και κέρδισε την ασυλία, πλάνταξε στο κλάμα στην κάμερα του MasterChef, καθώς τού λείπει ο φίλος του και στήριγμά του στον διαγωνισμό, ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος που αποχώρησε πριν λίγες μέρες.