Την ερώτηση της ημέρας έκανε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στην Ελπίδα Μορφούλη στο MasterChef αφού η νεαρή παίκτρια είχε στα χέρια της την κάρτα ασυλίας την οποία κέρδισε κατά το χθεσινό επεισόδιο του διαγωνισμού μαγειρικής από τον Βασίλη Μπόλλο. «Πρέπει να μας πεις αν θα κάνεις χρήση της κάρτας ή όχι» είπε ο chef και η παίκτρια απάντησε θετικά.

Η Ελπίδα Μορφούλη αποφάσισε να δώσει την κάρτα της στην Καλλιόπη Μπεζαντέ, η οποία είναι παίκτρια της ομάδας της, των Μπλε, και να τη σώσει από πιθανή αποχώρηση από το MasterChef. Ο Δημήτρης Ταϊρίδης μόλις άκουσε την απόφαση της συμπαίκτριας του κατάλαβε πως θα είναι εκείνος που θα κατέβει από τον εξώστη και να μαγειρέψει.

«Θέλω να κατέβει ο αρχηγός της Μπλε, να παίξουν μόνο μπλε και να μη φύγει κόκκινος… Και για λόγους ηρεμίας στο σπίτι γιατί έχουν δημιουργηθούν εντάσεις» είπε η Ελπίδα.

Η απάντηση του Δημήτρη Ταϊρίδη ήταν: «Και να μαγειρέψω απόψε, δεν πρόκειται να φύγω. Πείσμωσα. Έχω πεισμώσει. Μαγειρικά ελάτε και βγάλτε με. Με όλους τους άλλους τρόπους σας τους χαρίσω. Μακάρι να υπάρξει άλλος παίκτης που θα βάλλεται τόσο».

Ο «Μπόμπαινας» αποκάλεσε τον εαυτό του «μαύρο πρόβατο»

Ο γνωστός «Μπόμπαινας» κατέβηκε από τον εξώστη και τόνισε στους κριτές του MasterChef πως: «Δεν καταλαβαίνω οι εντάσεις από που προέρχονται. Δεκτό είναι… έτσι κι αλλιώς το ξέρουμε όλοι, μόνος μου εναντίον όλων, δεν τρέχει τίποτα», είπε με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τον ρωτάει: «Γιατί νιώθεις έτσι;».

«Είπα ότι έχω έρθει στον διαγωνισμό για να κερδίσω, είναι κακό;», απάντησε και στον Πάνο Ιωαννίδη με τον σεφ και κριτή να απαντάει ότι όλοι για αυτό έχουν έρθει.

«Πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο το μαύρο πρόβατο του MasterChef! Γιατί; Ήρθε να κερδίσει… Καλώς ήρθατε, να πέφτουν οι μάσκες. Τις έριξα πριν από μια βδομάδα, τώρα της κατακρήμνισα», είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Ταϊρίδης στην κάμερα του MasterChef.

Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση, Γιώργος, Δημήτρης και Βασιλική ενημερώθηκαν για το πιάτο που πρέπει να αντιγράψουν στην συνέχεια και αυτό ήταν Μοσχαρίσιο Γλυκάδι Σαβόρε, μία συνταγή του Νίκου Θωμά.