«Λιακάδα» έφερε στο στούντιο του «The 2Night Show» η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη το βράδυ της Τετάρτης (16/2) . Χαμογελαστή και ευδιάθετη, μοιράστηκε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της, αλλά και μικρά «μυστικά» του καιρού.

Πότε μπορεί να γίνει λάθος στην πρόγνωση και σε ποια πόλη είναι πιο δύσκολο να προβλέψεις τον καιρό; Ποιος αποφασίζει για τα ονόματα που δίνονται στις κακοκαιρίες; Η Χριστίνα Σούζη μίλησε για τη Μετεωρολογία που την οδήγησε, αρχικά, στο ραδιόφωνο και μετά στην τηλεόραση.

Παράλληλα επεσήμανε ότι παντού δέχονται κριτική οι μετεωρολόγοι. «Κι εγώ δέχομαι κριτική. Ξεκάθαρα φταίω εγώ για την “Ελπίδα”» είπε με χιούμορ.

«Δεν είμαστε Θεοί. Μικρά λάθη μπορεί να κάνεις. Κυρίως σε τοπικό επίπεδο. Συνήθως την “πατάμε” στην πρόγνωση για την Αττική γιατί είναι η πιο δύσκολη. Όχι για το αν θα βρέξει αλλά για το πότε. Κι εκεί μας παίρνουν από τη μούρη».

Η μετεωρολόγος μίλησε και για την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

«Είπαμε ότι θα χιονίσει από το πρωί και από το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα είναι εντονότερες. Η πρόγνωση για την κακοκαιρία και το χιόνι ήταν σωστή. Πώς εγώ είχα ενημερώσει τον ΣΚΑΪ από την προηγούμενη μέρα και είχε στείλει τα συνεργεία;

Τσαντίστηκα που μας έριξαν ευθύνες. Δεν πετυχαίνουμε πάντα, αλλά στη συγκεκριμένη κακοκαιρία φαινόταν από τρεις τέσσερις μέρες πως θα έρθει. Τα λέγαμε όλοι σχεδόν από την αρχή της εβδομάδας. Δεν υπήρχε μετεωρολόγος που να λέει κάτι άλλο» είπε.

Όσο για τη μόδα με τα ονόματα αποκάλυψε ότι ανήκουμε σε μια τριάδα χωρών που βγάζουν ονόματα για τις τοπικές κακοκαιρίες και αυτές είναι η Κύπρος και το Ισραήλ.

«Η ΕΜΥ βγάζει τα ονόματα των κακοκαιριών. Πρώτα ήταν το Αστεροσκοπείο, τώρα τα δίνει η ΕΜΥ. Όλες οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ευρώπης βγάζουν τα ονόματα για τις κακοκαιρίες. Εμείς είμαστε στην ίδια ομάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ. Το «Ελπίδα» δεν βγήκε από εμάς, βγήκε από την Κύπρο ή το Ισραήλ. Ξέρω και τα επόμενα ονόματα, αλλά δεν τα θυμάμαι» ξεκαθάρισε η Χριστίνα Σούζη για τις κακοκαιρίες.

Τέλος, έλυσε τις απορίες του Γρηγόρη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο: το Σούζη είναι το επώνυμό της ή είναι ψευδώνυμο;

Όπως εξήγησε, το επίθετό της δεν είναι ψευδώνυμο, αλλά αληθινό, καθώς ήταν το παρατσούκλι του πατέρα της στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας από όπου κατάγεται.

«Είμαι γιαγιά, ο εγγονός μου ο Άγγελος είναι 9 ετών. Έχω δυο κόρες, αλλά καμιά δεν ασχολήθηκε με την μετεωρολογία. Η μία είναι νηπιαγωγός και η άλλη ασχολείται με το μεταναστευτικό. Βλέπουν τα μαθηματικά και βγάζουν καντήλια. Ο σύζυγος χαίρεται τελευταία που λείπω συνέχεια. Αστειεύομαι… Παραπονιέται που λείπω αρκετές ώρες λόγω της δουλειάς» αποκάλυψε τέλος η Χριστίνα Σούζη για τις κόρες της και τον άντρα της.