Ο Νίκος Μπέρκας ήταν ο παίκτης του MasterChef ο οποίος κατά τη χθεσινοβραδινή δοκιμασία ετοίμασε το πιάτο αντιγραφής με τις περισσότερες αστοχίες και είδε την πόρτα της εξόδου του διαγωνισμού. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση του Στάθη πως αποχωρεί οικειοθελώς, ο Νίκος Μπέρκας επέστρεψε ξανά στο σπίτι.

Οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν στους συμπαίκτες του την επιστροφή του και όταν τον είδαν να ανοίγει την πόρτα και να μπαίνει και πάλι στην κουζίνα τον χειροκρότησαν και έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν.
«Καλώς σας βρήκα. Χαίρομαι πάρα πολύ με τη χαρά των παιδιών είναι και δική μου. Είμαι έτοιμος να μελετήσω πολύ γιατί η θέση που αναπληρώνω είναι πολύ σημαντική. Έχει πολύ μεγαλύτερη πείρα από μένα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου.

Οι αλλαγές που φέρνει η κάρτα ασυλίας

Μια έκπληξη επεφύλασσε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους παίκτες του MasterChef. «Για πρώτη φορά η κάρτα ασυλίας θα είναι μόνιμη. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πάω τον κάτοχό της στην τελική δεκάδα. Έχεις μόνιμη ασυλία και δεν μπορεί κανείς να σε ψηφίσει όσο την έχεις στην κατοχή σου. Δεν μπορείς να βγεις υποψήφιος και την κρατάς μέχρι την τελική δεκάδα», είπε αρχικά ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτή η κάρτα μπορεί να φύγει από τα χέρια του κατόχου της μόνο με δύο τρόπους, Να σώσει έναν συμπαίκτη του ο κάτοχος ή οι καλύτερες προσπάθειες στο Mystery Box να προκαλέσουν μαγειρικά τον κάτοχό της και να τον κερδίσουν στη μαγειρική μονομαχία».

Ο Γρηγόρης ο οποίος στην πρώτη μαγειρική δοκιμασία διάλεξε για αντίπαλο του τη Φανή, επέλεξε να διαμορφώσει τις ομάδες και έτσι η Φανή είναι η κάτοχος της κάρτας ασυλίας.

Αποχώρησε εκτάκτως ο Κουτσόπουλος από τη δοκιμασία

Λίγο πριν την έναρξη της δοκιμασίας, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήρε το λόγο και ανακοίνωσε πως αποχωρεί εκτάκτως. «Έχω να σας πω ότι θα σας αφήσω στα έμπειρα χέρια του Σωτήρη και του Πανούλη. Έχω πάθει μία σοβαρή ζημιά στο χέρι και θα σας ξαναδώ αύριο εγώ. Εντάξει;» είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στους αρχηγούς των δυο ομάδων και αποχώρησε.