Η Ελένη Δήμου ήταν προσκεκλημένη στην παρέα της εκπομπής «Αυτός και ο Άλλος» με τους Θοδωρή Βαμβακάρη, Τάκη Γιαννούτσο, την Τρίτη (15/2) μετά τα μεσάνυχτα για να ξεδιπλώσει πτυχές από μια ζωή γεμάτη νότες.

Εξήγησε γιατί θεωρεί τη θητεία της στο «Just The 2 Of Us»… σχολείο και αποκάλυψε τι ζήτησε προκειμένου να συμμετάσχει στο σόου τραγουδιού.

Οι παρουσιαστές την ρώτησαν πώς πήρε την απόφαση να πάει στο reality μουσικής και πώς το πήρε η οικογένειά της.

«Η οικογένεια μου το πήρε περίεργα. Ο σύζυγός μου με ρώτησε αν το σκέφτομαι. Και ήθελα και δεν ήθελα. Από μια ένιωθα κολακευμένη» δήλωσε

Ακόμη αποκάλυψε πως έθεσε ως όρο για τη συμμετοχή της να της δώσουν για συμπαίκτη κάποιον που να τραγουδά σωστά.

«Βασική μου προϋπόθεση για να δεχτώ την πρόταση του J2US ήταν να έχω να παιδί που έστω να τραγουδάει, να μην “α α α”.

Μου έδωσαν τρία παιδιά να ακούσω, χωρίς να ξέρω ποιοι είναι και διάλεξα τον Μαρίνο Κόνσολο», είπε η τραγουδίστρια.

Η Ελένη Δήμου δεν άφησε φυσικά ασχολίαστο το φιλί με τον Μαρίνο Κόνσολο που συζητήθηκε όσο κανένα.

«Με τον Μαρίνο σε κάθε μας εμφάνιση παίζαμε ρόλους. Έτσι το αντιμετωπίζαμε.

Το φιλί ήταν αυθόρμητο, εμένα δεν με ενόχλησε, δεν κατάλαβα γιατί εκνευρίστηκε ο κόσμος, γιατί στάθηκαν σε αυτό. Το πήρα σαν αστείο, αυτό που επακολούθησε. Η τηλερόραση, αυτό που έζησα ήταν για μένα σχολείο. Η τηλεόραση δεν ασχολήθηκε με το πόσο καλή εξέλιξη είχε ο Μαρίνος επεισόδιο με το επεισόδιο, με το αν κάνει καλή δουλειά η κόουτς του, με το φιλί, όμως, ασχολήθηκαν όλοι. Αυτό με εκνεύρισε», συμπλήρωσε η τραγουδίστρια.

Τα λόγια που της είπαν Καζαντζίδης και Μπιθικώτσης

Η Ελένη Δήμου θυμήθηκε στιγμές με τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση.

«Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν σπουδαίος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, δεν μεγάλωσα με τα τραγούδια του, αλλά στη συνέχεια καταλάβα το μεγαλείο του πραγματικά. Ευτυχώς πρόλαβα και τον είδα πριν φύγει. Κατά καιρούς έπαιρνα μηνύματα, μου έλεγαν φίλοι “αρέσεις πολύ στον Στέλιο και δεν τους πολυπίστευα, έλεγα σιγά μην ακούει ο Στέλιος εμένα, τόσο μοντέρνα πράγματα” και όταν πήγα εγώ να του δώσω κουράγιο στο νοσοκομείο ήταν τόσο γλυκός, τόσο τρυφερός, τόσο αληθινός. Μου είπε να μην στενοχωριέσαι ό,τι και αν συμβαίνει, τα ψηλά βουνά χτυπάνε οι αέρηδες και έπαθα σοκ» δήλωσε και πρόσθεσε:.

«Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μου έκανε τέτοια ανάλυση του χαρακτήρα μου μέσα από τα τραγούδια που έπαθα σοκ. Μερικές φορές μπορεί να στεναχωριέσαι αλλά έχεις κάνει πράγματα για 30 χρόνια μετά μου είπε. Στο μαιευτήριο, στο «Μητέρα» βρεθήκαμε, εγώ ήμουν έγκυος και είχα πάει να κάνω υπέρηχο, εκείνος ήταν εκεί για μια γυναικολογική επέμβαση της γυναίκας του και μου το είπε. Ο άνδρας της κουνιάδας μου ήταν μαζί μου και μου έλεγε γιατί να μην έχω ένα κασετοφωνάκι να τα ηχογραφώ».

Το πρώτο ραπ κομμάτι στην Ελλάδα το τραγούδησε η ίδια

Η σπουδαία τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ποιο από τα δεκάδες τραγούδια που έχει πει κατά καιρούς την εκφράζει περισσότερο και μίλησε για την αγάπη της στην αφρικανική μουσική.

Μάλιστα μετά από σχετική ερώτηση του παρουσιαστή αποκάλυψε ότι τραγούδησε το πρώτο ραπ κομμάτι στην Ελλάδα το 1989, ενώ τραγούδησε και σουαχίλι.

«Ίσως ήμουν μπροστά από την εποχή μου» ανέφερε, υπενθυμίζοντας το κομμάτι που “ράπαρε”». Στις Αντιθέσεις στο διπλό άλμπουμ τόνισε πως βρίσκεται το εν λόγω τραγούδι και το τραγούδησε «για σένα και για σένα και για σένανε μιλάω, για όλα αυτά τα κάτι που μισώ και αγαπάω».

Με αφορμή την συνεργασία της με τον Salif Keita, θυμήθηκε επίσης τα διόλου ευκαταφρόνητα αφρικανικά που ξέρει και τραγούδησε το τραγούδι Μαλάικα.