Ο Βαλάντης είναι ένας από τους υποψήφιους προς αποχώρηση. Στο «πλευρό» του στον… τάκο είναι ο Θανάσης Βισκαδουράκης και ο Γιωρίκας Πηλίδης έπειτα από την στρατηγική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο συμβούλιο του Survivor.

Οι Διάσημοι θέλουν όσο τίποτα να φύγει ο Βαλάντης από το Survivor, ειδικά μετά τη φράση που είπε ο τραγουδιστής στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου.

Από την πλευρά του ο Βαλάντης θεωρεί ότι τον «θυσιάζουν γιατί θέλουν να με θυσιάσουν» επειδή είναι «δυνατός αντίπαλος».

«Το ότι ρισκάρουν τον Γιωρίκα από εκεί φαίνεται το θράσος τους και η ατομικότητα και όλο αυτό το ύπουλο χτύπημα. Είναι εντελώς άδικο γιατί παίζουν το κεφάλι ενός καλού παίκτη. Για τον Θανάση, μπορώ να πω ότι τον συμπαθώ. Είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ και όσο μπορεί δίκαιος. Εντάξει, είναι λίγο ευθυνόφοβος, λίγο δεν μπορεί να πάρει θέση. Αισθάνεται ότι θα χαλάσει την εικόνα του. Του εύχομαι αν παραμείνει να μπορέσει να αντέξει» είπε αρχικά ο Βαλάντης στην κάμερα του Survivor.

«Αρχίζουν οι καλοί παίκτες να φεύγουν. Εγώ είμαι ένας παίκτης που αν φύγει, ήδη άρχισα να φέρνω νίκες στην ομάδα, με θυσιάζουν γιατί θέλουν να με θυσιάσουν. Είμαι ένας αντίπαλος δυνατός και με βάση τη δημοφιλία μου και με βάση την αγάπη του κόσμου που ξέρω ότι με αγαπάει» είπε στην συνέχεια ο τραγουδιστής.

Τα δάκρυα όμως ήρθαν στα μάτια του τραγουδιστή, όταν ο Γιώργος Λιανός ανακοίνωσε πως οι παίκτες θα μονομαχήσουν για έπαθλο επικοινωνίας.

Ο Βαλάντης δεν έκρυψε την συγκίνησή του κι άρχισε να κλαίει απαρηγόρητος: «Είμαι πολύ πληγωμένος, με έχουν εκθέσει πάρα πολύ. Όλες οι συμπεριφορές εδώ με έχουν φτάσει σε ένα σημείο να έχω σπάσει. Ντρέπομαι να γυρίσω και να δω τα παιδιά μου και την οικογένειά μου. Ξέρουν τι είμαι, απλά μου είχαν πει πρόσεχε λίγο τα νεύρα σου μην σε κάνουν κι εκτεθείς».