Στους αγώνες ασυλίες, οι Μαχητές πήραν δυο σερί νίκες και ως εκ τούτου οι Διάσημοι βρέθηκαν στο συμβούλιο του νησιού του Survivor ώστε να βγάλουν άλλο ένα άτομο στον «τάκο». Η ομάδα των Διασήμων, έχει χωριστεί στα δυο μετά το περιστατικό με τον Βαλάντη και τα όσα είπε στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου.

Οι παίκτες των Διασήμων είχαν αποφασίσει να ψηφίσουν στρατηγικά σε περίπτωση που έχαναν ώστε να φύγει ο Βαλάντης από την παραλία καθώς τον θεωρούν ξένο σώμα. Και αυτό έκαναν. Οι Διάσημοι ψήφισαν στρατηγικά και έβγαλαν στον «τάκο» τον Γιωρίκα Πηλίδη.

Στην συνέχεια, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ο οποίος είχε στην κατοχή του το κολιέ της ατομικής ασυλίας είπε πως ήθελε να διευκολύνει το τηλεοπτικό κοινό να επιλέξει τον σωστό παίκτη για να φύγει από το Survivor και έριξε στη… μάχη τον Θανάση Βισκαδουράκη ενώ τον χαρακτήρισε «το φως ενάντια στο σκοτάδι».

«Αρκετά με κούρασε όλο αυτό το ταξίδι. Πέρασα καλά παρ’ όλες τις αντιξοότητες. Υπήρξαν και όμορφες στιγμές» σχολίασε ο Βαλάντης ο οποίος τόνισε πως θέλει να αποχωρήσει από το Survivor και ζήτησε από το τηλεοπτικό κοινό να μην τον ψηφίσει.